Nesodding er aktuell med mer Svart Humor i NRK

I disse dager er nesoddingen Audun Selsjord Bratlie (25) aktuell  med Svart Humor.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Han har regien på humorserien som vises på NRK nett og TV.

Svart Humor er en humorserie med Yousef Hadaoui i hovedrollen, om og med våre nye landsmenn. Sammen utforsker de temaer som norske verdier, språk og det norske jobbmarkedet, i alt fra intervjuer på gata, skjult kamera gags og sketsjer.

Forskjeller i samfunnet

- Grunnen til at jeg er så glad for å jobbe med Svart Humor er at jeg føler vi påpeker noe som få tør å snakke om i en tid som dette, nemlig forskjeller i samfunnet. Jeg mener humor er det beste redskapet for å få folk til å lytte og også bygge broer. Det hjelper ikke med en moraliserende pekefinger i en tid med så mye informasjon på sosiale medier. Men om noen ler, ja da er det en sannhet og gjenkjennelse man vekker i mennesker, sier Audun.

  Les mer: Nesoddregissør nominert til komipris

Han mener et annet viktig aspekt er at man viser personligheter og synspunkter til innvandrere og 2. generasjonsinnvandrer som kanskje ikke ellers ville fått en stemme og som titt og ofte blir forhåndsdømt og får unødvendige skråblikk fra nordmenn fordi de de ser litt annerledes ut.

- Selv om vi også gjør litt narr av manglende norskkunnskaper og for eksempel vitser med at de det å «komme ut av skapet« ikke betyr å være fysisk låst inne i et skap, har de mest positive tilbakemeldingene vært fra våre nye landsmenn, som også ler av seg selv. Det er for meg den beste indikasjonen på at vi gjør noe riktig, sier han.

Les mer: Viktoria Winge forvandles til en ultra-voldelig alien-utrydder i ny serie

Inn i varmen

Audun fikk sin første faste jobb i TV-bransjen som regissør, noe som er en svært sjelden vare.

- Mange som ønsker å regissere profesjonelt må ofte ta til takke med å ha ansvar for catering-kassa eller loggføre Paradise Hotell-programmer i mange år før man i det hele tatt får muligheten til å få ta regien i en profesjonell sammenheng, sier Audun og fortsetter:

- Heldigvis ble jeg ble tatt inn i varmen av komiker Yousef Hadaoui. Etter at vi jobbet sammen på en 5-på-gata snutt, fikk vi god kontakt og han gikk god for meg og det han mente var et talent han ville kjempe for. På grunn av dette fikk jeg regissør-stilling i halvtimesprogrammet som skal vises på NRK1 i beste sendetid. Nåløye for aspirerende regissører i Norge er svært lite så dette er for meg en fantastisk mulighet og et springbrett som jeg aldri trodde jeg skulle få i en alder av 25.

Nesoddregissøren forteller at veien videre  forhåpentligvis fortsetter med Svart Humor-universet.

- Men jeg håper også ta ting til nye høyder, uten at jeg vet helt hva det innebærer enda.

Programmet skal gå på NRK1 torsdager og legges ut på nett dagen før.

Les mer: Film er best på Drøbak kino

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags