Etterforsker flere tyverier på Nesodden

Artikkelen er over 2 år gammel

Verktøy for en kvart million er blant tingene som er blitt stjålet på Nesodden i helgen.

DEL

Follopolitiet melder mandag morgen om et ekstra freidig tyveri på Nesodden.

I løpet av natt til mandag har nemlig noen stjålet ca. 60 m² stillas og en tilhenger.

Tyveriet skal ha skjedd fra en adresse i Røerveien. Det er uvisst om stillaset allerede lå på hengeren, men politiet sier det er naturlig å tro at hengeren er brukt til å frakte bort stillaset. Hengeren er av merket Gaupen og har registreringsnummer KX 4199.

Verktøy til en kvart million

Politiet melder også om at det i løpet av helgen, trolig natt til søndag, er blitt stjålet diverse verktøy til store verdier fra en entreprenør i Jørgen Bernersvei på Nesoddtangen.

– Verktøyet er Hilti- og Motek-verktøy og det skal ha blitt stjålet fra konteinere. Dette er svimerket verktøy med navn på entreprenøren og det er ekstremt kostbart. Vi snakker nok verdier for en kvart million, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Follopolitiet til Amta.

Han sier at de har en patrulje ute på Nesodden mandag formiddag som gjennomfører åstedsundersøkelser på de to stedene.

Kan være en sammenheng

– Proffverktøyet skal ha blitt tatt fra låste konteinere. Tyvene skal ha brutt opp hengelåsene, sier Sveen.

De som kan ha tips i sakene bes ringe Follopolitiet på 02800.

– Vi er jo særlig opptatt av å understreke at det stjålne verktøyet ikke er noe amatører bruker, og det er altså svimerket, sier Sveen.

Follopolitiet utelukker ikke at de to tyveriene fra Røerveien og Jørgen Bernersvei kan settes i sammenheng. Det skal også ha kommet inn et tips om et mulig tyveriforsøk på Fagerstrand i løpet av helgen.

– Nå er vi bare opptatt av om noen kan ha observert noe i forbindelse med disse tyveriene. Det er snakk om store verdier og dette må ha vært godt planlagt. Tyveriene krever en viss transportkapasitet, sier Sveen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags