Dødt løp mellom Ap og Høyre på Frogn videregående

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

En snau uke før den store valgdagen 11. september ble det mandag og tirsdag denne uken avholdt skolevalg ved Frogn videregående skole.

Resultatet er klart. (Se fullstendig graf lenger ned i saken)

Det viser seg at blant elevene ved Frogn videregående skole er Arbeiderpartiet og Høyre de to store favorittene. Arbeiderpartiet fikk 25, 78 prosent av stemmene, mens Høyre ligger bokstavelig talt hakk i hæl med 25, 70 prosent av stemmene. Kun én stemme skiller de to partiene.

Deretter følger Fremskrittspartiet med med 13, 70 prosent, og Venstre med 10,49 prosent av stemmene. Miljøpartiet som gjorde det bra under skolevalget på Nesodden videregående skole må ta til takke med 3, 85 prosent av stemmene ved Frogn videregående skole.

Resultat Frogn videregående skole, antall stemmer:

Ved Nesodden videregående skole ble det avholdt skolevalg torsdag i forrige uke. Se resultatet her.

SV øker mest i Akershus

Det var knyttet stor spenning til resultatet i skolevalget da dette gjerne tolkes som en indikasjon på hvem som vil stikke av med seieren i mandagens stortingsvalg.

Ser vi på hele fylket ble det det ble det solid rødgrønt flertall etter årets skolevalg i Akershus.

SV ender opp med 11,6 prosent, mens både Høyre og Fremskrittspartiet går tilbake. For Høyre er tilbakegangen på 5,0 prosent siden 2015, mens den fra 2013 er på hele 17,5 prosent. Arbeiderpartiet går fram 0,2 prosent fra forrige skolevalg i 2015. Fra oppslutningen i 2013 er det en framgang på 8,9 prosent.

Under kan du finne resultatene av skolevalget nasjonalt:

Flest vil ha Erna

Det er få dager igjen til den store valgdagen. Flertallet av Amtas lesere som har tått vår velgerhjelp mener fortsatt at Erna bør få fire nye år som statsminister. Resultatet under er basert på brukersvarene i velgerhjelpen vår fra perioden 16/8 – 06/9.

Dette mener leserne våre...
Basert på 0 brukersvar i velgerhjelpen

 

Fortsatt usikker på hva du skal stemme på mandag?

Ta Amtas velgerhjelp her

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags