Nesoddinger bør unngå å bade sør for Alværn båthavn

HER: Det er her syd for Alværn båthavn at kommunen nå undersøker vannkvaliteten. FOTO: Nesodden kommune.

HER: Det er her syd for Alværn båthavn at kommunen nå undersøker vannkvaliteten. FOTO: Nesodden kommune.

Kommunalsjef og kommuneoverlege på Nesodden, Anne Dybevold og Liv Hagen, ber folk i nær framtid om å unngå bading i sjøen rett sør for Alværn båthavn.

DEL

Nesodden: Nesodden kommunen har lagt ut en melding på sine hjemmesider, og der står det at det sannsynligvis er en liten lekkasje på en avløpsledning i sjøen rett sør for Alværn båthavn.

Anne Dybevold forteller at badeforbudet er innført for sikkerhets skyld.

– Det er funnet et lite hull på en overvannsledning, men vi har ingen grunn på det nåværende tidspunkt til å si at det er noen form for vesentlig forurensning. Vi kommer til å følge med framover for å se hvordan dette utvikler seg, og av den grunn tar kommunen heller ikke bort varslet før vi er helt sikre. Vi har hatt dykkere nede, men så langt ikke funnet noe alarmerende, sier Dybevold, som anbefaler at folk bader andre plasser mens forholdene sør for Alværn båthavn undersøkes.

– Saken blir oppdatert på sosiale medier, sier Dybevold.

Klar: Kommunalsjef for teknikk, miljø og plan, Anne Dybevold, sier at folk bør finne andre plasser å bade fram til situasjonen omkring vannforholdene syd for Alværn båthavn blir avklart. FOTO: Arkiv

Klar: Kommunalsjef for teknikk, miljø og plan, Anne Dybevold, sier at folk bør finne andre plasser å bade fram til situasjonen omkring vannforholdene syd for Alværn båthavn blir avklart. FOTO: Arkiv Foto:

Kommuneoverlege Liv Hagen sier i en kort kommentar at folk så lenge ikke grønt lys blir gitt for bading sør for Alværn båthavn bør man unngå å bade her.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags