Bruker høyballer til skytetrening

20 HULL: Det var mer enn 20 pil-og-bue hull og tegnet på en siktsirkel på den ene gressballen. Gresset har allerede mugnet, og fóret må derfor kastes.

20 HULL: Det var mer enn 20 pil-og-bue hull og tegnet på en siktsirkel på den ene gressballen. Gresset har allerede mugnet, og fóret må derfor kastes. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Forrige helg ble to personer tatt på fersk gjerning i å bruke NMBUs gressballer som blink. Selv små hull ødelegger høyballer.

DEL

Avdelingsdirektør for NMBUs Senter for husdyrforsøk, Ingvar Selmer-Olsen, er ikke veldig fornøyd med at gressballene til universitetet er blitt ødelagt.

– Her er det gjerdet inn, og det er drøyt at noen kjører inn og bruker de til pil-og-bue-skyting. Det er ikke fri ferdsel på dyrka mark om sommeren, mener han.

Gressballene, som skulle bli brukt som fór til kyrne på vinteren, har allerede mugnet, og må kastes, skriver ØB.

– Det er viktig at gressballene er lufttette, hvis ikke råtner de. Et lite hull gjør at det vokser mugg og bakterier, og fóret blir ødelagt.

Tatt på fersk gjerning

De to personene som ble observert, mente at de brukte gressballene som blink fordi de hadde sett noen andre skyte på dem tidligere.

– Det er første gang vi opplever at noen bruker de til pil-og-bue, men det er et generelt problem at unger klatrer på de. Gressballene skal ligge i fred, forteller Selmer-Olsen.

Han tror ikke personene vet konsekvensene av ødeleggelsene, men forundrer seg over at de tar seg så godt til rette.

– Det er respektløst og rart det ikke ringer noen bjeller. Vi har ikke presset gressballene for moro skyld. Det er ikke ålreit å få kasserte gressballer, det blir masse ekstraarbeid for oss.

Kunne ødelagt forskning

Selmer-Olsen mener det bare er flaks at disse gressballene kun skulle bli brukt til fór, og koster rundt 500 kroner hver.

– Hvis dette hadde vært til et forskningsprosjekt, kunne konsekvensene vært mye større. Det kunne vært kostbart, og det kunne ha ødelagt hele prosjektet, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags