Christina har startet et firma som frisker opp boligen din

Interiør: Christina Persson hjelper selgere til å gjøre boligen attraktiv for kunder (Foto: Kaisa Ingesdotter)

Interiør: Christina Persson hjelper selgere til å gjøre boligen attraktiv for kunder (Foto: Kaisa Ingesdotter)

Artikkelen er over 3 år gammel

Christina Persson fra Nesodden har startet et eget interiørstyling-firma. Hun vet hva som skal til for at boliger treffer en stor kjøpergruppe.

DEL

Den nyutdannete nesoddingen jobber med å style boliger for salg, magasiner og kundenes eget bruk. Hun har valgt å starte et eget firma, som hjelper folk til å få den siste visuelle finishen før salg.

Viktig med rød tråd

– Noen synes interiørstyling er overflødig, men flere har blitt bevisste på hvordan boligen skal se ut før salg, sier Persson.

Hun tilbyr veiledningstimer, og gir råd om hvordan boligen kan bli attraktiv for boligkjøpere. Persson forteller at det er lett å trå feil i valg av farger, form og innredning, og at det er viktig å tenke helhetlig før man starter på arbeidet.

– Det som er viktig når man skal style en bolig for salg er å se helheten og passe på at det er en rød tråd, sier Persson.

Hun forteller at det kan være vanskelig å gi konstruktiv kritikk til kunder, men interiørstylisten påpeker at en viktig del av jobben er å være flink til å lese mennesker.

Saken fortsetter under bildet

Tøff bransje: Christina Persson sier man er nødt til å være fleksibel og kreativ for å overleve som interiørdesigner. Derfor startet hun eget firma. (Foto: Kaisa Ingesdotter)

Tøff bransje: Christina Persson sier man er nødt til å være fleksibel og kreativ for å overleve som interiørdesigner. Derfor startet hun eget firma. (Foto: Kaisa Ingesdotter)

– Mange er veldig knyttet til boligene sine, og kan bli såret hvis jeg ikke trår forsiktig. Da gjelder det å finne en smart måte å vinkle forslagene mine, forklarer Persson.

Les også: Nå har Jay etablert et firma som skal gi deg pusten tilbake

Tøff bransje

– Grunnen til at jeg startet mitt eget firma har litt med bransjen å gjøre. Man er nødt til å være fleksibel og kreativ i denne jobben for å overleve, sier Persson.

Persson forteller at flere av hennes studiekamerater har tatt jobber som ikke er relatert til interiørdesign, men selv har hun et luksusproblem.

– Folk fra Bergen har spurt om jeg kan komme for å veilede dem, men det er litt for tidlig, ler interiørstylisten, som bruker sosiale medier for å nå ut til nye kunder.

Det nystartete firmaet fikk ikke mye oppmerksomhet i januar, men hun forteller at februar har vært en travel måned med 45 interiøroppdrag.

– Jeg selger meg selv og det er nervepirrende. Det har gått greit, og jeg føler at folk stoler på meg, sier Persson.

Les også: – Det er urettferdig at jeg må betale så mye mer for å bo

Les også: Dekker til steinalderboplass på Hallangen for å bygge bolig

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags