Skogheim Blomsters nye eier håper folk vil bruke begge Fagerstrands blomsterbutikker

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg ønsker oss begge alt godt og håper både vi og Sprolunden Blomster kan få det til å fungere, sier Lena Heise.

DEL

Blomsterdekoratør Lena Heise har vokst opp på Midtveien og kommer fra kirketjenerjobb i Nesodden kirke. Hun kjenner butikken og tidligere eier godt og har hjulpet til på vennetjenestebasis.

Samtidig med at Skogheim Blomster flyttet inn i nye lokaler i januar overtok Heise butikken fra Maren Bakken Hvaal.

Skjønt «nye lokaler»: sannheten er at det var i Drøbakveien 18 at butikken startet. Temaet «blomsterbutikker på Fagerstrand» er nemlig omtrent like mangfoldig som «frisører i Drøbak»:

Blomsterhistorien

Skogheim blomster begynte opprinnelig som Blomst og gavebutikken våren 2006, startet av Trude Stenbraaten, Kristin Larsen og Christin Launy. De gjorde seg blant annet bemerket ved å arrangere show med Blomster-Finn i gymsalen på Myklerud skole. Omtrent samtidig åpnet Jannicke Sjøen Fagerstrand Flora i et lokale ved Myklerud skole, og holdt det gående til 2008.

I 2011 overtok Ulf Brynildsen Blomst og gavebutikken, gjorde den om til en kombinert reisebyrå og blomsterbutikk og døpte den om til Reisebuketten. Det var han som flyttet virksomheten opp til Skogheim.

I 2014 flyttet Brynildsen buketten sin, Maren Bakken Hvaal overtok og ga virksomheten navnet Skogheim Blomster.

I dag bestyrer altså Lena Heise hele blomsterbinderiet.

Gammel drøm

– Det går mest i gratulasjonsbuketter, omsorgsbuketter og sorgbinderi. Som medlem av Euroflorist mottar vi bestillinger også gjennom dem, sier hun.

– Vi har prøvd med hagevarer, men der er det vanskelig å konkurrere med butikker som Plantasjen, sier Heise som har ønsket seg egen blomsterbutikk fra hun var ferdig utdannet blomsterdekoratør.

Omtrent samtidig med at hennes drøm gikk i oppfyllelse åpnet altså Sprolunden Blomster i de gamle lokalene ved Skogheim.

– Jeg håper vi begge kan få det til å fungere, sier Lena Heise.

Les også:

Les også:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags