Sang, en engasjert folkemengde på flere hundre personer, og en film. Initiativtakerne håper selvfølgelig at Thon vil være æresgjest. Målet er intet mindre enn å få Thon til å stoppe utbyggingen av Lehmannsbrygga.

- Dette er siste forsøk i noe vi opplever som en låst situasjon, sier Espen Olafsen.

Les også: Starter byggingen om et halvt år

Prosessen rundt regulering og utbygging av Lehmannsbrygga har pågått siden tidlig på 2000-tallet, startet med hotellplaner og har endt i byggesøknad for to leilighetsbygg og et næringsbygg, som de fire mener vil gjøre alt annet enn å skape liv sør i Storgata.

Må kompenseres

- At Thon, selv om han daglig går i en rød nisselue, vil gi fra seg området uten videre er i overkant optimistisk. Det må etableres bred tverrpolitisk støtte og kommunal handlingskraft for å tilby den driftige forretningsmannen en regningssvarende løsning, heter det i invitasjonen til ”La brygga leve”-aksjonen.

Kort fortalt mener initiativtakerne at Thon og kommunen burde kunne gjøre en byttehandel, slik at Thon kan få bygge leilighetene sine et annet sted i kommunen. Og slik at Lehmannsbrygga kan utnyttes til noe mer spennende og publikumsvennlig. Til et sted der folk kan samles, hvor det kan være aktivitet og hvor det åpnes opp mot sjøen.

- Drøbak som fjordby og sjøby har lange tradisjoner, påpeker Cesilie Tanderø.

- Ingen ønsker dette

Per Jacobsen, Cesilie Tanderø, Espen Olafsen og Ivar Andreas Høivik fant hverandre i forbindelse med ”Byen vår”-folkemøtene som har vært arrangert med stor suksess. De er levende opptatt av byutviklingen i Drøbak, og frykter at Olav Thons siste tegninger plutselig en dag ender opp som en realitet i den søndre delen av sentrum.

- Det vil i så fall bli en løsning ingen vil ha, sier Per Jacobsen.

Espen Olafsen har skrevet sang. «Omforladels, Olav Thon, Omforladels».

«Omforladels at vi ikke har tatt grep og stoppet før».

- Det vi vil er å bruke ord som kan åpne opp og få til dialog. Omforladels er et slikt ord, sier Cesilie Tanderø.

Hva mener du? Diskuter på Amtas Facebookside

Følg Amta på Twitter her

Klikk her for å gå til forsiden av Amta