Melder om vanskelige kjøreforhold: – Vinterdekk er et minstekrav

DEL

Østfold/Akershus: Mandag formiddag meldte Meteorologisk institutt om hvit bakke og snøfall på tirsdag. Mandag kveld ser det derimot ut som at mye av nedbøren vil komme som regn.

Det har gitt seg utslag i vesentlige trafikale problemer tirsdag. Spesielt har det vært ille opp Bunnebakkene fra Nesset og mot Nesodden.

I Facebook-gruppen "Trafikkmeldinger på Nesodden" er frustrasjonen åpenbar. Slik formulerer én av brukerne det:

– Friskuser med eventyrlyst kjører forbi oppover på snøføret, gjennom svinger og over knauser, og skaper kjærkomne avvekslinger for oss som kommer nedover på fire stive, og får renset halsen med høylytt bannskapøving, samt kjenne på de ilende, koselige sommerfuglene i magen.

Personen legger til:

– Sender en takk til hvit mann i sort Audi kupé på vei oppover bakkene, som nettopp piffet opp dagen min og hjalp meg tømme kaffekoppen min.

Det er meldt om at flere lastebiler har stått bom fast oppover i de bratte bakkene.

Gode muligheter for at snøen legger seg

– Nedbørsfallet vil starte som sludd. Etterhvert som det blir gradvis mildere utover formiddagen, vil sluddet bli til regn. Det blir en dag hvor vinterdekk er et minstekrav, sier statsmeteorolog Rafael Eskobar Løvdahl mandag kveld.

Yr.no melder også om vanskelige kjøreforhold i området.

Fordi bakken er kald etter natten, tror meteorologen det er gode muligheter for at noe av snøen vil legge seg.

– Men det kommer an på når det begynner å regne. Det er uansett små nedbørsmengder det er snakk om. Utover ettermiddagen skal det klarne opp, før det blir tåke på kvelden.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags