Bekymret etter funn av barnesexdukke

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Både Tolletaten og Kripos er bekymret etter at de kom over en barnesexdukke på vei til drammensdistriktet.

DEL

Dukken var bestilt av en person bosatt i drammensdistriktet, men kom aldri fram til mottakeren. I stedet havnet den i Tolletatens hender.

Nå er saken anmeldt og Kripos har tatt over saken for å avdekke om personen kan ha begått overgrep mot barn tidligere eller om vedkommende utgjør en risiko for å begå overgrep mot barn i fremtiden, skriver Drammens Tidende.

Importen av dukken, som er blitt en ny trend blant norske borgere, kan være en overtredelse av straffelovens paragraf 311. Det er en ny straffelov som kan brukes mot fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn.

LES OGSÅ: Ung Drøbak-mann dømt etter amfetaminbruk

Kan bryte barrierer

Kripos sier de ser med bekymring på importen, og vurderer at det å bestille sexdukker utformet som et barn er en indikasjon på at personene har en seksuell tiltrekning til barn.

Dukkene beskrives som svært virkelighetsnære, og Kripos frykter at seksuell omgang med dukkene kan bryte ned barrierer mot å begå overgrep mot barn.

Økende trend

Avdelingsdirektør i Tolletatens etterretningssenter, Jørn Ferner Bergersen sier de oppdaget import av barnesexdukker til Norge for første gang i 2016. Totalt beslagla de 21 dukker.

– Etaten valgte på eget initiativ å anmelde disse sakene fordi vi mistenkte at importen kan være straffbar eller føre til straffbare handlinger. Tolletaten opplever at importen av sexdukker utformet som barn øker. Mottakerne som vi har avdekket er utelukkende menn, de er bosatt fra nord til sør i Norge og kommer fra alle samfunnslag. Tolletaten ser med bekymring på denne trenden, og vil stanse og anmelde importen av disse dukkene inntil vi eventuelt får beskjed om noe annet, sier Bergersen.

LES OGSÅ: Drøbak-mann dømt i narkotika-sak

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken