Gå til sidens hovedinnhold

Overrasket over populariteten

Artikkelen er over 7 år gammel

Nesodding med fagbok om akvariefisk.

Andreas Tjernshaugen er litt overrasket over den store interessen hans nye fagbok for barn har vakt. De siste dagene har han vært i tv og aviser for å snakke om sin bok «Akvariefisk for barn», gitt ut på hans eget Tjern forlag.

– Det har vært en stor jobb, også fordi jeg har tatt det meste av bildene selv, forteller han.

Resultatet er blitt vellykket. Tjernshaugen er også ekspert på området. Han har vært akvarist, som det heter, siden han var liten gutt, som del av en livslang allmenn naturinteresse.

Fiskemoro

Lørdag, tidlig på ettermiddagen, lanseres boka offisiellt i dyrebutikken på Tangen nærsenter. Innehaver, June Berntsen, lover fiskemoro for familien.

– Denne boka gir akvarienybegynnere all informasjon de behøver, sier hun.

En sånn bok har manglet i Norge.

– Det er femti år siden det kom ut noe på norsk om dette temaet, ment for et bredt publikum, opplyser Tjernshaugen.

Opprinnelig er han sosiolog. Nå er han informasjonsansvarlig for Bioteknologinemnda. Boka har han skrevet for vanlige folk med normal interesse for akvariefisk.

Familiebok

– En familiebok for nybegynnere og dem som vil lære mer om fisk. Den er ikke ment bare for nerder som meg selv. Det handler først og fremst om ferskvannsfisk fra varmere strøk. De er lettest å få tak i og å holde. Fiskene har det bra i akvariet hvis de får det de trenger.

– De har mindre plass enn i det fri, men de slipper faren for at noen skal spise dem, sier Tjernshaugen.

Han trekker også paralleller mellom akvariefiskene og norske fisker som man kan se ute i naturen, som stingsild og ørekyte. Og han har lyktes å få sine to sønner interessert i favorittemaet. Klassen til den eldste, på Nesoddtangen skole, har for øvrig vært prøvelesere

Forskjellige

Lørdag vil Andreas Tjernshaugen fortelle interessante fakta om fiskene og presentere boka si. Fiskevenner kan spørre om det de lurer på, det blir gjettekonkurranse og litt servering.

– Fiskene er like forskjellige som oss pattedyr. Det er morsomt å se adferden deres, sier akvaristen og forfatteren.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.