Nå kan det bli forbudt å parkere i Kroketønna - og flere andre steder

Forbudt: Rådmannen vil gjøre det forbudt å parkere i Kroketønna.

Forbudt: Rådmannen vil gjøre det forbudt å parkere i Kroketønna. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Frogn kommune er i full gang med å revidere skiltplanene for flere veier. Opprydding og lavere fart er ønsket resultat.

Mandag skal politikerne i Hovedutvalg for miljø, plan og byggesaker i Frogn behandle tre nye skiltplaner. Disse gjelder for Holterkollveien, Kroketønna og Elleveien.

– Når det gjelder Holterkollveien, er det næringsdrivende på Holter som har tatt kontakt med oss. Bilverkstedene langs veien parkerer biler i ytterst forskjellig forfatning langs veien. Dette vanskeliggjør varetransport til og fra firmaene i området, og ikke minst gjør det trafikkbildet uoversiktlig. Derfor foreslår vi en ny skiltplan for Holter industriområde, sier enhetsleder Otto Schacht i Frogn kommune til Amta.

Det vil innføres «parkering forbudet» i området fra 07.30 til 16.00.

Forbudt også i Kroketønna

Parkering er også et problem langs Kroketønna i Drøbak sentrum. Gata som går fra Bankløkka til Drøbak Båthavn er svært trang. Parkering langs gata gjør det nesten umulig for biler å passere hverandre. Det gjør ikke saken bedre at møteplassen ved Båtmotormuseet brukes som parkeringsplass.

Nå skal denne plassen skiltes med «møteplass», og hele gata skiltes med «parkering forbudt».

Elleveien preges av uoversiktlig skilting hva gjelder fart, mener kommunen. Man kan kjøre i 30- 40- og 50 kilometer i timen på deler av veien. Nå foreslås det å la hele veien bli skiltet med 30 kilometer i timen.

– Også Elleveien er uoversiktlig, så en fartsreduksjon synes vi er på sin plass, sier Schacht.

Jørnsebakken på planen

Amta har fortalt om planleggingen av et garasjeanlegg for 36 biler i Jørnsebakken. Et tiltak som ventelig vil redusere parkeringskaoset langs veien betraktelig.

Kommunen arbeider med en trafikksikkerhetsplan for Jørnsebakken der det blant annet vurderes å gjøre deler av veien enveiskjørt, og male opp et felt langs veien for gående og syklister.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags