Onsdag 5. november var det en kvinne fra Akershus som vant førstepremiepotten i Vikinglotto. Hun prikket inn 6+1 rette, i tillegg til å håve inn seks tredjepremier. Totalt vant hun 72.453.010 kroner, skriver Norsk Tipping.

– Det kan ikke være sant?! Nei, nå får jeg vondt i hodet, hjertebank og begynner å grine. Herregud! Nå må jeg prøve å puste her. Dette er helt uvirkelig, sa  Akershus-kvinnen da Norsk Tipping ringte.

Hun klarte ikke å tenke så langt som til hva hun skulle bruke pengene på.

– Det er jo så mye penger. Det som er sikkert, er at noe av det kommer til å gå til nær familie, sa hun .

Ifølge kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping sørger selskapet for at vinnerne av så store summer får grundig oppfølging.

– Det er en fantastisk ting når drømmen om storpremien går i oppfyllelse, men det er godt med litt hjelp på veien. Derfor er det viktig for Norsk Tipping å sørge for at vinneren er ivaretatt på best mulig måte. Vi gjør det vi kan for at vinneren skal være godt rustet til å håndtere den nye livssituasjonen, både økonomisk og juridisk, sier han.

Gårsdagens premie var den 14. største utbetalingen til en alenevinner i Norsk Tippings historie. Den største var på 441,3 millioner i Eurojackpot den 18. august 2017.