Philip Sjøen i verdenstoppen

Artikkelen er over 4 år gammel

Hopptalentet Phillip Sjøen fra Fagerstrand var nest best i verden under fredagens Sommer Grand Prix-renn i franske Courchevel.

DEL

Det var polakken Kamil Stoch som kom best i gang i den franske bakken fredag, men han klarte ikke å tukte de to nordmennene Andreas Stjernen og Phillip Sjøen til slutt. Stjernen leverte stabilt gode hopp og sikret seg seieren med 375,7 poeng. Sjøen havnet 1,2 poeng bak på en sterk annenplass. Polske Stoch måtte altså ta til takke med 3.-plassen.

- Det er mitt definitive gjennombrudd som skihopper. Dette ser veldig lovende ut for meg og gir kjempeinspirasjon framover, sa Sjøen.

- Betyr mye

Sjøen var også nær en topplassering i rennet i sveitsiske Einsedeln forrige helg, men falt da i tredje og siste omgang.

- Jeg har konsentrert meg mye om nedslag den siste uka. Det begynner å stemme bedre og bedre nå, sa Sjøen.

- Dette betyr mye for oss. Andreas Stjernen har holdt et konstant høyt nivå, og Phillip klarer å få til både landing og nedslag, oppsummerte en fornøyd landslagssjef Alexander Stöckl.

God norsk dag

Også for de øvrige norske hopperne var det en god dag i bakken fredag. Tom Hilde endte på 4.-plass, Daniel-Andre Tande på 10. og Anders Fannemel ble nummer 15.

- Tom (Hilde) klarte å ta et nytt steg, sa Stöckl.

- Dette er mest sannsynlig vår beste sommerkonkurranse noensinne. Det ser veldig bra ut nå, men det er fortsatt mye jobbing som gjenstår, sa sportssjef Clas Brede Bråthen.

Framtiden

Tidligere i sommer trakk landslagstrener Alexander Stöckl fram Sjøen som en som vi kommer til å høre mye av i fremtiden.

- Han har potensial. Det har vi visst en stund. Han hadde en god avslutning på sesongen i fjor, med sølv i NM i Molde. Han har hatt en fin utvikling. Jeg føler at hvis han fortsetter på samme måten, er han norsk hoppsports fremtid. Han er en av dem som kan overta når de gamle slutter, sa Stöckl til Nettavisen.

(NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags