SKI: Det opplyser politiadvokat John Skarpeid til VG.

– All post til Øst politidistrikt leveres først til postmottaket i Ski. Pakken er adressert til Lillestrøm, og det står at den skal til politiet i flertall, sier han til avisen, skriver Østlandets blad.

Skarp gjenstand

Det var onsdag forrige uke at det ble slått alarm ved politihuset på Ski da en pakke skulle åpnes, og en ansatt fikk mistanke om at noe var galt. Politiets bombegruppe var på stedet rundt 45 minutter senere, og de valgte å uskadeliggjøre gjenstanden ved å avfyre skudd mot den.

Politiet har uttalt at det var snakk om en skarp, reell bombe som hadde til hensikt å gjøre skade på mennesker.

Mannen politiet mener står bak sprengladningen, ble fredag pågrepet på Skedsmokorset og siktet for drapsforsøk. Lørdag ble han varetektsfengslet i fire uker.

Ifølge hans forsvarer, John Christian Elden, har siktede ikke erkjent forholdet og har anket kjennelsen fra Halden tingrett.

– Han erkjenner ikke straffeskyld for å ha sendt noen bombe til politiet med forsøk på å drepe noen, slik han er siktet for. Han mener at dersom denne er sendt politiet, er det en annen som har gjort det. Han regner med at videoovervåkningen av postinnleveringsstedene kan bekrefte hans forklaring, opplyser Elden til Romerikes Blad mandag.