Kulturisten på Nesodden har den siste uka befestet sin posisjon som en kulturinstitusjon å regne med.

–Jeg er veldig fornøyd, sier kultursjef Ellen Knutsen på Nesodden til Amta, da vi møtte henne på Tangenten lørdag, etter en drøy uke, der kunst og kultur i alle dets former har blitt presentert for publikum.

Stolt kultursjef

– Alt har gått som planlagt, og tilbakemeldingene har hele tiden vært at programmet har vært av høy kvalitet og med stor variasjon. Jeg er veldig stolt av det programmet vi har presentert. Det er fint å kunne by på de talentene som bor på, eller har en tilknytning til, Nesodden.

Kulturisten har tidligere vært arrangert på sommeren, med vekslende hell. I fjor ble arrangementet for første gang flyttet til høsten.

– Vi ser at det har vært lettere å få folk til å komme på denne tiden av året. Noe det endelige besøkstallet også vil vise.

Over alt på øya

«Hele» Nesodden ble tatt i bruk under Kulturisten.

Tangenten, Nesoddparken Kunst- og kulturnæringssenter, Galleri Vanntårnet, To Gård, Hellviktangen, Grendehuset på Fjellstrand, Skoklefallsalen og Steilene og alle arrangementene ble godt besøkt.

Programmet var variert og bød på opplevelser for store og små.

Vil ha med flere

– Vi ønsker å ytterligere øke engasjementet ute blant innbyggerne og skal bestrebe oss, så vi neste år kan enda involvere flere av de ressursene vi har her ute, legger Knutsen til.

Stor variasjon

Jazzkonserter, seminarer, bokbad, teaterlek, loppemarked, kunstutstillinger, eventyrfest, kulturvandring og folkemusikk var noe av det som ble arrangert. Det er sjelden man i løpet av en drøy uke kan få så mye servert i nærmiljøet.

Naboen på scenen

Det finnes nok av arrangementer som gaper over for mye, og som ender opp med ikke få folk til å komme på noe. Dette er selvfølgelig en av de fallgruvene Kulturisten også kunne falle i. Ved å ta bruk så mange lokale krefter, så øker Kulturisten interessen ute blant befolkningen.

Folk kom for å se på naboen som lager skulpturer, eller han som til vanlig synger eller spiller i band. Og det er dette som er Nesoddens forse, at det i lokalmiljøet finnes så mange som jobber innenfor feltet kunst og kultur.

Et godt eksempel er forestillingen Still In Silence, der godt etablerte skuespillere stiller på scenen med et band bestående av fire gutter på elleve år. Slikt skaper engasjement og gir grobunn for nye talenter.