Reidar Myhre har sluppet egen CD-plate. Blue Velvet heter den, og er beregnet for rødvin og levende lys.

Reider Myhre fra Drøbak er langt mer enn broren til Wenche Myhre. Han er en av Norges fremste tenorsaksofonister.

For voksne

– Jeg har lenge hatt lyst til å lage en plate for voksne mennesker, sier Reidar og smiler. – En CD med musikk det er godt å lytte til, og som du ikke finner i hiphophylla. Dette er en musikk som ikke akkurat servers av norske musikere daglig, og derfor håper jeg den kan være til glede for mange. Den skal settes på når fredagen kommer og det er tid for velvære. For avslapning, en god middag, et glass rødvin til over hundre kroner og enkelt beinflørt.

– Da kan verten sette på låten Wave og høre Antonia Carlos Jobim sin låt med elegant komp før han tenner stearinlysene. Eller Blue Velvet, kanskje Moon River, for ikke å snakke om A nightingal sang i Barkeley Square. Låter som på en måte er hentet opp fra glemselen, men som alle tilhører jazzens perler.

Med seg på plata har Myhre Freddy Linquist (gitar) Magne Henriksen (tangentinstrumenter) og Rune Tollefsen (trommer).

I Drøbak

Mens søster Wenche sto i strutteskjørt og sang, kastet storebror Reidar seg over saksofonens utfordringer. Han kneip igjen leppene og allerede som tenåring var han bedre enn de fleste. Det ble The Gamblers på 50-tallet, deretter Reidar Myhres orkester som etter hvert skiftet navn til Arman Sumpe Dur Express. Det ble Kampen janitsjar og etter hvert solistoppgaver over det ganske land. Og i utlandet sammen med drøssevis av verdensstjerner.

Gi Reidar en låt. Plasser den i hvilke toneart du vil, og den kommer tytende ut av saksofonen som ren fløyel. Det ble jazz og en rekke band. Turneer, dansemusikk og det ble Roy Hansen, swing og egen pub i Drøbak. Og det ble audition i Drøbak båtforenings cabinorkester, hvor det er et trangt øye å komme gjennom for alle som ikke bare vil spille i C-dur. Reidar kom seg gjennom nåløyet til Eivind Smith, og har gledet de fleste i Frogn med sitt vakre, og ofte en smule rockete saksofonspill.