Ruter satser nå med helt nye ruter fra Nesodden.

Nesodden får ny rute til Vinterbro og én ekstra båtavgang til Lysaker. For Frogn sin del blir det endringer i avgangene fra Oslo.

Ruter har brukt det tiden fra januar og fram til nå for å planlegge neste års rutetilbud for Oslo og Akershus. Den største endringen skjer for Nesodden sin del, og som Amta tidligere har omtalt, blir busslinje 622 forlenget fra Fagerstrand til Vinterbro fra 15. desember i år.

– Vi legger fem millioner kroner på bordet, noe som er mye penger for én enkelt linje, sier informasjonssjef Gry Isberg i Ruter. – Dette er en stor seier for Nesodden, for dette har vært den største mangelen ved at vi ikke har hatt noen forbindelse mot Follo, sier Nesodden-ordfører Nina Sandberg (Ap).

Blir stående igjen på brygga

Den nye ruten vil da gå fra Nesoddtangen og videre mot Alværn, Fjellstrand, Nesodden kirke, Jaer, Dal og derfra direkte til Vinterbro. Ifølge ruteplanlegger Olav Raanaas Moen har det vært stor etterspørsel etter denne forlengelsen, og han tror og håper at tilbudet vil bli brukt.

– Dette er et forsøksprosjekt, så vi er avhengig av at tilbudet blir brukt. For vi håper det kan bli en permanent løsning, og da trenger vi i snitt rundt 10–12 passasjerer per avgang for at det skal være bærekraftig, forteller Moen. Det blir også endringer for dem som tar nesoddbåten, legger Ruter opp til én ekstra båtavgang på rute 716 til Lysaker klokken 08.

– Dette gjør vi fordi avgangene før og etter er veldig fulle, og vi har dessverre opplevd at noen må bli stående igjen på brygga fordi båten ikke er stor nok, opplyser Moen.

Nye avgangstider fra Oslo

Men den ekstra avgangen har sin kostnad, for Ruter har bestemt å fjerne en avgang fra Flaskebekk.

– De mellom 15–20 passasjerene som tar turen med hurtigbåt fra Flaskebekk og Sjøstrand brygger, må belage seg på å ta buss til Tangen og båt videre, sier Moen. Når det gjelder rutetilbudet til Frogn kommune, så kom de største endringene i fjor ifølge ruteplanleggeren. Men det blir enkelte endringer fra 15. desember for å bedre bussenes punktlighet.

– Alle bussene fra Oslo får tre minutter senere avgangstid fra Jernbanetorget. Dette gjelder både rute 541 og 542, og i tillegg setter vi inn én ekstra avgang sent i rushtiden. For vi ser at det er veldig fulle busser i halv sekstiden, sier Moen.