Narin mistet bestemoren på grunn av kreft - torsdag samler hun inn penger til kreftaksjonen

PUTT PENGER PÅ BØSSA: det er den klare oppfordringen fra Narin Falch og Frida Mellem og resten av russen på Nesodden videregående som torsdag kveld vil banke på dørene rundt om på Nesodden.

PUTT PENGER PÅ BØSSA: det er den klare oppfordringen fra Narin Falch og Frida Mellem og resten av russen på Nesodden videregående som torsdag kveld vil banke på dørene rundt om på Nesodden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Russen vil denne uken vise at russetiden er mer enn fest og moro. Nå skal de samle inn penger til kreftforeningen.

– På Nesodden er vi cirka 100 stykker som torsdag vil banke på så mange dører vi klare. Vi kan ikke love at vi rekker innom alle, men vi skal gjøre et hederlig forsøk, bedyrer Narin Falch og Frida Mellem.

Mistet bestemoren

Russen på Nesodden har mobilisert via sosiale medier og responsen har vært overveldende. Kreft er noe veldig mange har et forhold til, sier Narin som selv opplevde å miste sin bestemor på grunn av kreft.

Ruth Ida Andreassen, rådgiver hos kreftforeningen er strålende fornøyd med å samarbeide med russen.
– Siden vi startet med Krafttak mot kreft i 2011 og frem til nå, har dette nærmest blitt en nær russeaksjon. I 2011 samlet vi inn fem millioner kroner. I år kommer vi til å bikke førti millioner.  Vi er veldig glade for at så mange fra årets russekull stiller. At det stiller cirka hundre russ fra Nesodden og cirka 120 fra Frogn videregående synes vi i kreftforeningen er helt fantastisk.

Bøsse og Vipps

– «Alle» kjenner noen som er berørt av kreft, så vi kan bare oppfordre folk til å gi når vi banker på. Og er det noen som ikke har kontanter så har vi selvfølgelig Vipps, smiler Frida som legger til at selv om det bare er denne uken de kommer med bøsser – er Vipps-kontoen åpen hele russetiden.

– De som er bøssebærere får en miniatyrbøsse de kan ha i russelua. Dette er den viktigste russeknuten vi har, understreker Falch.

Forskning

– Det ultimate målet er at all kreft skal bli helbredelig, men i mellomtiden skal vi gjøre vårt for å gjøre uhelbredelig levelig, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.

Målet med årets aksjon er som i fjor å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flest mulig leveår og best mulig livskvalitet. Det skal vi oppnå gjennom forskning og tilbud for pasienter og pårørende. Svært mange lever i dag med en kreftsykdom de ikke kan bli friske av, en uhelbredelig kreft. I 2015 fikk flere enn 32 500 personer i Norge kreft. Takket være forskning kan vi for første gang si at flere enn 70 prosent overlever. Likevel dør det nesten 11 000 hvert år. Årets aksjon handler om å gi dager til livet, og liv til dagene.

Alle rammes

- Kreftpasienter er mer enn bare syk. De er som meg og deg. De er far og mor, søster og bror, bestefar og bestemor, venn og kollega. De har de samme ønskene som alle andre i tillegg til det å bli frisk; Det å reise på hytta, gå på tur med barna, barnebarna eller turgjengen, sitte kioskvakt på håndballcupen eller bruke mer tid på sin favoritthobby. Kreften bryr seg ikke om dette, men det gjør vi, sier Ryel.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags