Større ruteendring fra 8. april Slik vil vi merke ruteendringene i Amtaland

Buss: I Amtaland er det i følge Knut-Martin Løken i Ruter buss 500 E Drøbak- Oslo Ekspress og linje 570 Vinterbro- Fjellstrand og 575 Fagerstrand-Nesoddtangen som vil merke rutendringen. Foto: Bjørn V. Sandness/Østlandets Blad

Buss: I Amtaland er det i følge Knut-Martin Løken i Ruter buss 500 E Drøbak- Oslo Ekspress og linje 570 Vinterbro- Fjellstrand og 575 Fagerstrand-Nesoddtangen som vil merke rutendringen. Foto: Bjørn V. Sandness/Østlandets Blad

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Ruter gjennomfører en større ruteendring 8. april. Totalt for Ruters område benyttes det 89. millioner kroner på et styrket kollektivtilbud i kommende ruteendring, der tilbudet langs innfartsårene til Oslo i rushtiden prioriteres.

I Amtaland er det buss 500 E Drøbak- Oslo Ekspress og linje 570 Vinterbro- Fjellstrand og 575 Fagerstrand-Nesoddtangen som er verdt å merke seg. (Sjekk endringene lenger ned i saken).

Ingen kutt

I motsetning til i fjor der hurtigbåten mellom Oslo og Nesoddtangen ble fjernet i forbindelse med de omfattende ruteendringene, vil nesoddingene ikke oppleve tilsvarende store endringer eller kutt i år. Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver i Ruter Knut-Martin Løken overfor Amta.

Under ser du ruteendringer i Amtaland:

(Artikkelen fortsetter under ruteinformasjonen)

570 Vinterbro – Fjellstrand – Nesoddtangen og 575 Fagerstrand – Fjellstrand – Nesoddtangen

Ekstrabussene i linje 575 på strekningen Fjellstrand – Nesoddtangen endrer linjenummer til 570 og forlenges på Fjellstrand til Fjellstrand skole slik at beboerne i dette området får et bedre tilbud enn dagens timesrute. Bussene fra og til Fjellstrand skole vil kjøre hvert 20. minutt i rush, hver halvtime til kl. 22 på hverdager og til kl. 18 på lørdager. For øvrig avganger hver time som i dag.

500E Drøbak – Oslo ekspress

Linje 500 har ofte hatt ståplasser på kveldstid, og nå setter vi inn to nye avganger på linje 500E fra Seiersten kl. 18.35 og 19.05, fra Oslo bussterminal kl. 19.45 og 20.15. Kveldsavgangene på linje 500E vil heretter også kjøre om sommeren, i romjulen og påskehverdagene. Hittil har siste avgang for ekspressbussen fra Oslo vært kl. 17.15 i disse periodene.

På lørdager setter Ruter nn 10 nye avganger på linje 500E slik at det vil kjøre avganger hver time fra Seiersten kl. 09.05 – 19.05 og fra Oslo bussterminal kl. 10.15 – 20.15.

Samtidig har en av Ruters mest populære ruter, 510 Bøleråsen–Ski–Ås–Drøbak, fått både tidligere avganger og lengre strekk på 10-minuttersavgangene.

Bussen vil 8. april ha dagens første avgang fra Bøleråsen klokken 04.25 på hverdager, 05.25 på lørdager og kl. 06.25 på søn- og helligdager. Hittil har 10-minuttersruten blitt avløst av halvtimesrute på hverdager kl. 18, og på lørdager har det gått avganger hver halvtime hele dagen. Nå vil ruten få avganger hvert tiende minutt helt til kl. 20 på hverdager og lørdager

Halvtimesruter består

I forbindelse med ruteendringen i fjor fikk nesoddingene 36 flere avganger mellom Aker Brygge–Tangen brygge hele uken. Endringen resulterte blant annet i halvtimes ruter med buss og båt, også på dagtid. Knut Martin Løken bekrefter at man fortsett med halvtimes ruter mellom Nesoddtangen og Aker Brygge.

– Alle våre rutetilbud evaluereres fortløpende. Men Nesoddbåten har gått belegg og det har ikke vært noe tema å gå ned i frekvens, sier Løken.

Styre søndagsbussene

I høst skrev Amta om familiefar Magnus Høyem som reagerte kraftig på at det søndag formiddag kun er én buss som opererer på Nesoddens vestside. Selv har Høyem og familien blitt stående igjen på Tangenåsen bussholdeplass, og endt opp med å måtte ta bilen inn til hovedstaden fordi bussen var smekkfull.

Kommunikasjonsrådgiver Løken i Ruter bekrefter nå at man fra 8. april starter og kjøre to busser på Nesoddens vestside to timer tidligere på søndager enn man gjør i dag.

Stor etterspørsel

Formålet med årets med ruteendringen er ifølge Løken i Ruter å gi et bedre kollektivtilbud der det er stor etterspørsel eller et voksende markedsgrunnlag, for å få stadig flere til å reise kollektivt. Tilbudet justeres også der det har oppstått nye behov ut fra endrete reisemønstre.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags