Det opplyser vakthavende ved Frogn lensmannskontor til Amta.

– Vi har vært hos vedkommende og tatt beslag i en del ting vi anser å være bevis i saken, forteller han, og viser til forrige helgs tagging ved Coop Mega og Heer skole.

Mannen, som er i slutten av 20-årene og bosatt i Frogn, har nå blitt pågrepet for tagging tre ganger på en drøy uke. Politiet vil derfor vurdere varetekt for å forhindre at han får gjort mer skade.

– Vi kommer til å ta det opp med en jurist for å vurdere om vi kan bruke varetekt i slike tilfeller. Så vidt meg bekjent har det i slike type saker aldri blitt gjort før, men det er klart at dette har blitt så omfattende etter hvert, og koster så mye penger, at det kan vurderes, sier vakthavende.

Bare siste helgs tagging på Heer skole gir et erstatningskrav på 60.000 kroner.

– Og dette er bare ett bygg. Tatt i betraktning at så å si hele Heer er tagget ned, er det snakk om en god del hundre tusen, understreker politiet.

Politiet venter nå på svar fra undersøkelser ved åstedene som kan utgjøre håndfaste bevis mot serietaggeren, som de er nesten sikre på står bak taggingen også ved Heer skole og på Coop Mega.

– Vi kan ikke utelukke at det er flere som står bak, men opplysninger vi har fått tilsier at det mest sannsynlig er samme person.