Det skyller en animasjonsbølge over Nesodden om dagen. Nå har nemlig Edvard Granum Dillner (11) vunnet andreprisen under «Hamburg Shortfilmfestival- Mo & Friese», og det bare kort tid etter at 12 år gamle Emil Halvorsen vant Amandusprisen på Lillehammer for animasjonsfilmen «Måneferden».

Fem filmer

– Det var veldig morsomt, sier Granum Dillner til Amta.

Han forteller at dette er første gang et annet land enn Tyskland vinner en av de gjeveste prisene i festivalens elleveårige historie.

Elleveåringen fra Nesodden konkurrerte mot fem filmer fra Tyskland og én fra Ungarn, der filmskaperne var opp til 13 år gamle. Nesoddingen kom altså nesten til topps. Det var for øvrig greit ikke å vinne med det samme:

– Det er bra å ha litt å strekke seg etter, sier han.

Alvor med humor

Granum Dillners film «Hot» handler om de to pingvinene Plipp og Plopp, som sliter med å tilpasse seg klimaforandringene. Isflaket de bor på blir stadig mindre, men pingvinene vet råd. Ved å benytte moderne hjelpemidler ender det hele godt til slutt.

Responsen fra salen under filmen var strålende. Både barn og voksne lo på de riktige stedene.

Det var mange dokumentarer som konkurrerte om den gjeve prisen. For det var en god miks av virkelig film og animasjon med i konkurransen.

Filmen som vant var ikke animasjon, og hadde et mer tydelig tema, forteller Granum Dillner. Som i hans film «Hot», var temaet miljø. Hadde selve historien vært poenget, ville «Hot» vunnet, mener han.

Juryen skriver i sin begrunnelse at nesoddingen: «Realising a serious topic in a funny way».

– Et alvorlig tema, presentert på en ikke så alvorlig måte, sier nesoddingen.