Mistenkelig pakke er uskadeliggjort

Foto:

Av

Funn av mistenkelig pakke i postmottaket på politihuset i Ski.

DEL

SKI: I forbindelse med funnet av en mistenkelig pakke i postmottaket i Ski, har bombegruppen måtte gå til det skritt å destruere pakken.

I denne forbindelse ville folk i nærheten kunne høre et smell, og togtrafikken ble stanset for en kort periode.

Pakken er nå uskadeliggjort.

– Alle de som til nå har vært evakuert fra sin arbeidsplass, blir nå sendt hjem. Publikumsdelen av politihuset blir stengt resten av dagen. Vi regner med å ha åpent for publikum i morgen tidlig, sa innsatsleder Arve Hermansen til ØB onsdag ettermiddag.

Dette har skjedd

Kundemottaket ved politihuset i Ski ble evakuert onsdag. Det kunne Politiet i Øst melde klokken 10.25.

– Vi har oppdaget en uidentifisert gjenstand inne på huset vi må undersøke nærmere, lød meldingen fra politiet.

Ifølge operasjonsleder Tom Sandberg ble cirka halve politihuset  evakuert og sperret av. Gjenstanden ble funnet i nærheten av publikumsmottaket.

Grunnen til at ikke hele huset ble evakuert er ifølge Sandberg en vurdering som er gjort av de som har sett gjenstanden om at avstanden er tilstrekkelig.

Klokken 10.44 meldte politiet at bombegruppa er på stedet for å undersøke gjenstanden.

Klokken 12.59 meldte politiet at det ikker er konkludert med hva pakka inneholder, og at bombegruppa for sikkerhets skyld vil uskadeliggjøre gjenstanden.  I den forbindelse kan folk som er i nærheten høre et smell, og togtrafikken vil bli stanset, opplyste Østlandets Blad.

Klokken 14.04 opplyste Politiet i Øst at bombegruppa har skutt mot pakken, men at det er elementer i den som gjør at de må undersøke den nærmere. Dette vil ta minimum en time.

Klokken 16.22 kan politiet fortelle at bombegruppa har tatt med seg deler av pakken for videre undersøkelser, og sperring og evakuering er nå opphevet. Politiet teknikere jobber videre med åstedet.

Les mer om saken her:

    Østlandets Blad har intervjuet innsatslederen utenfor politihuset i Ski.

    Send tekst og bilder «

    Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

    Artikkeltags