Slik kan Coop-lageret bli

Coop-lageret kan bli plassert mellom riksvei 23 (t.h.) og fylkesvei 78.

Coop-lageret kan bli plassert mellom riksvei 23 (t.h.) og fylkesvei 78. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Opptil 40 meter høyt og 90.000 kvadratmeter på sikt.

DEL

Det kom fram da Frogn-ordfører Thore Vestby (H) holdt folkemøte om reguleringsplanen for Holt Park i Drøbak kino onsdag kveld.

Kinoen var drøyt halvfull, og de aller fleste av tilhørerne var motstandere av næringsutbyggingen på Måna og Holt.

Coop skal bygge nytt østlandslager, og byggingen skal starte innen ett til to år. Det fortalte sivilingeniør Hans-Jacob Hansen fra Opak.

Coop vil bygge det mest moderne lageret i Europa, og det kan også bli aktuelt å flytte konsernets hovedkontor til Frogn, dersom kommunen blir valgt.

Lageret blir i første omgang på 60.000 kvadratmeter, men skal i løpet av en 30-årsperiode bygges ut til 90.000 kvadratmeter. Trafikken blir da på om lag 300 lastebiler i døgnet. Konsernet varsler at de ønsker å bygge opp til 40 meter i høyden.

I første omgang ser Coop for seg 400 nye arbeidsplasser, og et «betydelig antall» indirekte arbeidsplasser.

– I tillegg regner vi med å bruke 120 millioner kroner årlig i direkte kjøp av varer og tjenester, hvorav en stor del går til nærområdet, sa Hansen.

Han understreker at Coop stiller en rekke krav, som et godt kollektivtilbud og at det aktuelle området er avsatt til næring. De er også viktig at flertallet av lokalpolitikerne ønsker Coop velkommen til kommunen.

– Vi har heldigvis mange friere, understreket Hansen.

Medregnet Frogn, vurderer Coop mellom fem og ti aktuelle områder for etablering av lageret. Konsernet tar sikte på å ta en beslutning i løpet av året.

Ordfører Thore Vestby understreker overfor Amta at det er svært viktig at en stor aktør bestemmer seg for å etablere seg på Holt. Alternativet kan være null utbygging på grunn av de store kostnadene knyttet til de nye veiene i området.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags