Farevarsel: Venter opptil 15 centimeter snø

SNØ: Slik ser det ut i Nordbyveien i Ski torsdag morgen.

SNØ: Slik ser det ut i Nordbyveien i Ski torsdag morgen. Foto:

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på grunn av snøen som er meldt i dag. – Beregn ekstra tid til transport og kjøring.

DEL

FOLLO/ØB: Torsdag morgen laver snøen ned, og det er ventet mye utover dagen. Onsdag ble det sendt ut farevarsel på gult nivå for blant annet Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold og Telemark på grunn av snøen som er ventet utover dagen.

Torsdag er det ventet mellom fem og femten centimeter snø. Meteorologisk institutt anbefaler at man beregner noe ekstra tid til transport og kjøring, bruker riktige dekk og kjører etter forholdene.

Noen reiser vil kunne få lengre reisetid, og det kan lokalt bli vanskelige kjøreforhold.

Også Statens vegvesen ber veifarende om å beregne ekstra tid, kjøre etter forholdene og ha god avstand til forankjørende.

– Sjekk trafikkmeldinger på 175.no og følg @VTSost for løpende trafikkopdateringer, oppfordrer Statens vegvesen.

Statsmeteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt sa til ØB mandag at det var ventet gråvær og regn utover i uken, og at kan nedbøren kunne gå over til sludd og snø, og at man ikke skulle så langt opp i høyden før nedbøren kom som snø.

Kaldt

Torsdag går temperaturene noe ned, og da vil også nedbøren etter hvert gå over til snø.

– Fredag blir det opphold og kaldt og snøen som vi har torsdag kveld blir liggende i en ukes tid, sier hun.

Det er med andre ord ventet kjøligere temperaturer fra fredagen og utover, men nøyaktig hvor kaldt det blir, er det ifølge meteorologen for tidlig å si noe om. Ifølge yr.no er det ventet temperaturer ned mot ni minusgrader i Ski i helgen, og enda litt kjøligere i begynnelsen av neste uke.

Det er imidlertid ikke noe særlig nedbør i vente fra fredag og utover.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken