Snøvær skaper trøbbel på veiene på Østlandet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Snøen daler ned over Østlandet, og politiet ber folk la bilen stå og oppfordrer til varsling dersom uhellet likevel er ute.

DEL

– Grunnet snøvær har vi hatt en del trafikkuhell/ulykker de siste timene. Ingen med alvorlig personskade. Vi anbefaler publikum å la bilen stå dersom det ikke er strengt nødvendig at man må kjøre bil, opplyser Oslo-politiet like før klokka 19 mandag kveld.

Flere politidistrikter i Sør-Norge meldte om hendelser i trafikken.

På E18 ved Bamble skled en lastebil av veien, og veien ble stengt i forbindelse med bergingen.

Fem biler i ulykke

På E16 mot Sollihøgda ble det lange køer da en lastebil fikk stans på det glatte føret og sperret veien for annen trafikk ved 17.30-tiden. Det tok to timer før politiet kunne opplyste at veien var åpnet igjen.

Den utenlandske sjåføren i et vogntog som satte seg fast i Eggemobakken på E16 fikk beskjed fra politiet om å legge på kjetting.

I Lierbakkene i Buskerud kolliderte en personbil med en brøytebil. Ingen personer ble skadd, men også dette skapte trafikale problemer.

På Furuset i Oslo var fem biler involvert i en kollisjon på E6 mandag kveld, også dette skapte køer fram til veien ble ryddet og åpnet igjen ved 19.45-tiden.

Farevarsel

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel med gult nivå for fylkene Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Østfold på grunn av fare for regn som fryser på bakken i indre strøk.

I Oslo-området kommer det til å snø fram til et stykke ut på formiddagen tirsdag, ifølge Yr.

Øst politidistrikt har så langt fortalt om tre uhell mandag kveld. Det ene på Gardermoen, det andre på Kløfta og så i 20-tiden på E6 ved Vestby og ASKOs store bygninger. Ulykken skal være i sørgående løp og politiet forteller at det ikke er noen personskader. Tidligere i dag var det en trafikkulykke i Nordre Frogn. Mer om den ulykken her:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken