Søker sponsorer til hummerhotell

Innsats: Kjetil C. Astrup jobber for tiden med å få gjort ferdig søknaden til kommunen, og får de grønt lys og sponsorpenger kan prosjektet bli en realitet til vinteren.Foto: Henning A. Jønholdt

Innsats: Kjetil C. Astrup jobber for tiden med å få gjort ferdig søknaden til kommunen, og får de grønt lys og sponsorpenger kan prosjektet bli en realitet til vinteren.Foto: Henning A. Jønholdt

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Eget hotell for hummer og nye rev for fisker og annet sjøliv, kan bli en realitet til vinteren om sponsorer melder seg.

Oslofjordens første kunstige undervannsrev kan snart bli en realitet på Svestad. For etter snart to års planlegging, mangler man stort sett bare det viktigste igjen – pengene.

– Vi er en nullprofittorganisasjon og har drevet på dugnad fram til nå. Men for å få realisert planene, så trenger vi sponsorer som vil bidra, og gjerne lokale, sier styreleder Kjetil C. Astrup i Foreningen Undervannshus.

Bedrer sjøkvaliteten

Hensikten bak prosjektet er sette i gang et miljøtiltak for å bedre sjøkvaliteten.

– Helsen i indre Oslofjord er definitivt diskuterbar med tanke på alt det som påvirker fra kilder som svake rense- og kloakkanlegg, stor båttrafikk og massiv forsøpling, sier Astrup.

I tillegg peker han på at Oslofjorden er et svært populært fiskeområde, hvor spesielt hummeren har fått lide.

–Det er enkeltarter, som den rødlistete hummeren, som til tider har for høyt uttak.

Astrup har hentet ideen fra utlandet, og får hjelp fra Sondre Ski som har vært med på å etablere et lignende prosjekt i Haugesund.

Sjøsetting i desember

Planen er å senke et sted mellom 50 til 100 hummerhotell, og opp mot 50 betongelementer.

– Vi håper å kunne sjøsette modulene i desember eller januar, for dette er det beste utgangspunktet for etablering av marint liv i forhold til fotosyntese, forteller Astrup.

Han mener sponsorer vil få en unik mulighet til markedsføre seg som en miljøbedrift, og med de dyreste sponsorpakkene får man egen firmalogo på hummerhotellet eller ett av revene.

Hva mener du? Diskuter på Amtas Facebookside

Følg Amta på Twitter her

Klikk her for å gå til forsiden av Amta

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags