Frogn: - Mange tusen mennesker i Frogn nyter godt av skiløypene, og nettopp derfor ønsker Amta å bidra til å løse problemet for skigruppa, sier ansvarlig redaktør, Felicia Øystå.

Skigruppa har ikke økonomiske forutsetninger for å drifte et så stort løypenett når vinteren blir så snørik og lang som i år.

- Vi gir 5000 kroner, og håper med det å inspirere andre bedrifter i Frogn til å gi en sum. Alt som gjøres av løypepreparering og andre oppgaver gjøres frivillig, og det er selvsagt viktig at de har økonomiske forutsetninger for å utføre jobben. Å bidra med noen kroner er det minste vi kan gjøre for å vise vår takknemlighet, sier Øystå.

 

Folkehelse

Frogn kommune gir en fast sum hvert år til skigruppa. Men i år strekker ikke pengene til.

- I et folkehelseperspektiv er dette en god investering. Når det er sagt har jeg også en apell til politikerne. Langrenn er også en ikke-organisert idrett, altså er det nok veldig mange som nyter godt av løypene som ikke er medlem av DFI, sier Øystå.

Stafettpinne

- Amta ønsker ikke å gi stafettpinnen videre til en bestemt bedrift. Men hvis vi sammen kan gjøre dette løftet nå vil vi sørge for en hyggelig omtale av alle som blir med. Om det er 500 kroner eller 10.000 er ikke viktig, det viktige her er at lokalbefolkningen samler seg om noe som angår mange, sier Øystå.

Bedrifter som ønsker å være med kan sende en e-post til [email protected] Er du privatperson kan du vippse til 112940.