Nora (11) løp inn på pallplass i sitt første stevne

PALLPLASS: Nora Hoksnes Hesselberg (11) løp inn på pallplass på sitt første stevne. Her med treneren Petter Nordstrøm.

PALLPLASS: Nora Hoksnes Hesselberg (11) løp inn på pallplass på sitt første stevne. Her med treneren Petter Nordstrøm. Foto:

For Nora Hoksnes Hesselberg (11) ble hennes aller første friidrettsstevne en minnerik opplevelse. Hun kom nemlig på pallplass to ganger.

DEL

DRØBAK: I helgen kjempet ikke færre enn 14 utøvere fra DFI Friidrett i Bassen Sprint som gikk av stabelen i Bærum. Og for flere av utøverne ble dette en meget god opplevelse.

Moro debut

Nora Hoksnes Hesselberg (11) startet med idretten i midten av fjoråret. At hun skulle løpe inn på en 3. plass på både 60 meter og 200 meter på sitt første stevne, synes hun bare var helt toppers.

– Det var veldig gøy. Det var mitt første stevne, så jeg var veldig spent i forveien, sier hun til Amta.

Hun lover at det blir flere stevner, fordi dette ga mersmak.

– Jeg har blitt mer motivert til å trene. Jeg får ikke vært med på det neste stevnet vårt, men jeg skal i hvert fall dra på flere i fregatten. Dette synes jeg var gøy, avslutter Nora med et smil.

Se bilder fra Friidrettsstevnet 

Gode opplevelser

Treneren Petter Nordstrøm forklarer at de er med på gode stevner for å gi utøverne en positiv utvikling i konkurranseverdenen.

Det har tydeligvis vært en god idé, da han forteller at det gror godt i klubben.

– Vi er med på stevner hvert år, der vi ser at utøverne får god utbytte av å være med. Vi er også med på stevner som kvalifiserer til Norges Mesterskap. Det har igjennom de siste årene utviklet seg fra at vi bare har vært tre utøvere, til at vi nå er stort sett mellom ti til 20 utøvere, sier han og fortsetter:

– De eldste utøverne konkurrerer i Norgestoppen. Vi tenker taktisk om utviklingen. Vi ønsker at utøverne skal bli trygge i å konkurrere. Derfor velger vi gode stevner, og har mange trenerne som følger opp. Det er viktig at det blir gode opplevelse for dem som er med.

Stolt

Nordstrøm er meget fornøyd med alle de rødkledde utøverne og roser de opp i skyene.

– Jeg er meget stolt. Vi er over ti trenere på tre forskjellige partier. På vegne av dem sier jeg at jeg er veldig stolt av alle utøverne våres og ikke minst idrettsgleden som var blant de yngste, sier han.

Slik ramser han opp utøvernes prestasjoner på stevnet.

– Benjamin Folland Dahl, Marcus Folland Dahl, Calixta Joséphine Eris, Aksel Kristian Flesland, Petter Fredriksen, Rikke Norstrøm, Julie Sofia Solvang, Brage William Wangensteen og søskentrioen Leon, Stella og Sander Tryti, stilte friske og uthvilte til start til 60m, 60m hekk og 200 meter. Det ble kommentert fra speaker at dette nesten var et klubbmesterskap for Drøbak Frogn Idrettslag, sier treneren og fortsetter:

– Nora Hoksnes Hesselberg, Fredrik Krogh Kvernen og Anniken Norstrøm konkurrerte i de litt eldre klassene, men i de samme øvelsene, og leverte både pallplasseringer og gode personlige tider. At friidrettsutøveren og EM-medaljisten Karoline Bjerkeli Grøvdal kom med litt støtte innledningsvis, gjorde også sitt på motivasjonen.

– Anniken Norstrøm (14) var våres eldste utøver fra Drøbak. Hun konkurrerte i kvinner senior, og har som mål å kvalifisere seg til UM på Jessheim 6. september i år. Tiden ble god meget god, da hun klokket seg inn på 28,6 sekunder. Det er under fjorårets krav til Ungdomsmesterskapet, som er på 28,8 sek. Årets kvalifiseringskrav kan tenkes ligger på det samme, men vi jobber med tiendedelene løpende, avslutter trener og far Norstrøm.

Neste stevne for idrettsgruppen er Norgeslekene på Nes Arena til helgen. Ikke overraskende er de fleste av utøverne som stilte på Bassen Sprint også med hit.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags