Vei i vellinga for ventehuset på Spro

Sørgelig tilstand: Den gamle ventebua på Søndre Spro brygge står for snarlig fall dersom det ikke tas et krafttak. Foto: Staale Reier Guttormsen

Sørgelig tilstand: Den gamle ventebua på Søndre Spro brygge står for snarlig fall dersom det ikke tas et krafttak. Foto: Staale Reier Guttormsen

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Denne uken sender Spro vel et avtaleforslag til kommunen vedrørende eierforholdet til ventehuset på Søndre Spro brygge.

– Vi legger opp til å følge formannskapets formulering og antar at det skal gå i orden.
Så fremt avtalen godkjennes av formannskapet, starter arbeidene med å rive bygget medio august. Huset demonteres og sendes til et sagbruk som erstatter skadet treverk, sier Øyvind Kramer.

Dugnad, spons og betaling

Velet får mye bistand til grunnmur og drenering av Erik Samuelsen - delvis som sponsing, delvis etter betaling. Ungdom skal involveres i arbeidet med å bygge steinmur og i laftearbeidet. Bygging skjer i midten av oktober. Huset skal være ferdig (tett tak og vegger i november. Kramer påtar selv å male huset.

– Arbeidet med å bygge rampe og opparbeidelse av «molo» til stranden sør for brygga tas etter at huset er ferdig og avtale med kommunen er klar. Petter Welhaven sponser med elektrisk arbeid innvendig. Men det utvendige arbeidet (sikringsskap med mer) anslås til å koste ca kr 50.000,-.

Det skal utarbeides en oversikt over hvilke privatveier som har lys. Deretter lager vellet en prioritert liste over hvilke veier som skal prioriteres basert på antall fastboende, dernest eksisterende hytter, skriver velforeningen på sin Facebook-side.

BAKGRUNN:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.