Gå til sidens hovedinnhold

Stor stas med nytt stupebrett på Oksval brygge

Artikkelen er over 8 år gammel

– Det så litt skummelt ut, men så gjorde jeg det bare.

Forrige uke kunne små og store glede seg over at stupebrettet var tilbake på Oksval brygge. Helene Ingeborg Klaveness (7) fra Nesoddtangen benyttet anledningen til å hoppet fra et stupebrett for første gang.

– Det så litt skummelt ut, men jeg hadde så lyst. Så tenkte jeg at hvis jeg hopper så kommer jeg jo opp igjen, for jeg kan jo svømme. Og så gjorde jeg det bare, forklarer Helene.

– Det var veldig morsomt, og nå klarer jeg nesten ikke å stoppe. Husker ikke hvor mange ganger jeg har hoppet nå, kanskje ti? Jeg vil hoppe masse i sommer. Kanskje ikke hver dag, men jeg har lyst, forteller hun.

– Ikke «spikeren» ved lavvann
Max Oliver Reynolds (9), Eirik Walthinsen (10) og Haakon Kristian Hjerkinn Amundsen (10) er ofte på Oksval brygge.

– Det er veldig gøy at det har blitt satt opp stupebrett her. Når vi hopper kommer vi lengre ut, sier de tre, og kommer med en liten advarsel.

– Man må være forsiktig med å ta «spikeren» når det er lavvann. Og helt innerst ved brygga er det dessuten noen steiner. Og så må folk la være å kaste ting utfor brygga. I sommer har vi vært med på å ta opp to handlevogner, én sykkel og én grill. Det er ikke bra at det ligger ting i sjøen når vi skal hoppe, forklarer de.

Sponset brett
Jan Mellembakken forteller at det gamle stupebrettet knakk for to år siden.

– Da vi fikset rekkverket på brygga for to år siden fikk vi også laget et nytt stupebrett. Men så har jeg vært bortreist hver sommer, og ikke hatt tid til å hente det. Tangen Trelast har sponset materialene, og torsdag kom Erik og Karl Fredrik og satte det opp. Så nå er det endelig her, og jeg håper at det er til stor glede for alle, sier Mellembakken, som har en litt uoffisiell rolle som dugnadsansvarlig i Oksval vel.

Kommentarer til denne saken