Badevannet er av utmerket kvalitet, men det er fortsatt kaldt i fjorden

Fjellstrand strand

Fjellstrand strand Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Selv om det kanskje fortsatt er litt småkaldt i vannet er det bare å starte badesesongen.

Nesodden kommune har nylig tatt vannprøver på badeplasser over hele Nesodden. Badeområdene er regnet for trygge å bade i så lenge de holder seg innenfor standard fra Folkehelseinstituttet.

Ifølge EUs badevannsdirektiv var alle analyser tatt av badevannet den 7. juni på strendene på Nesodden av «utmerket kvalitet».

Annenhver uke

Det er gjennomført vannprøver følgende steder: Linaro, Presteskjær, Kirkevika, Fjordvangen, Hellvikstrand, Hellvikstangen, Oksval, Tangen Gård, Hornstranda, Søndre Flaskebekk brygge, Alværnbukta, Fjellstrand samt ved fire forskjellige steder på Fagerstrand.

Vannprøver tas annenhver uke fra juni til august.

Ukentlig målinger

I Frogn blir fem etablerte badeplasser overvåket. Skiphelle, Torkilstranda, Badeparken/Parrstranda, Brevik og Slora.

Det er foreløpig ikke offfentligjort noen badevannsprøver fra badeplassene i Frogn. Men kommunen starter opp med ukentlig prøvetaking fra og med neste uke.

15 grader på Oscarsborg

Men tilbake til temperaturene. Etter en relativt ruskete start på junimåned er det ikke temperaturene i fjorden noe å skryte mye av.

Yr.no har oversikt over temperaturene i fjorden. De har per nå ingen målinger fra Nesodden, men måling gjort ved Oscarsborg festning viser en vanntemperatur på 16 grader.

På Ingierstrand er det ikke mer enn 15 grader i vannet. Ike altfor langt fra Tangen brygge, nærmere sagt på Huk, er det ikke målt mer enn ni grader i vannet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken