Gå til sidens hovedinnhold

Coop advarer mot e-postsvindel

Artikkelen er over 2 år gammel

Coop forsøker å finne ut hvem som står bak svindelforsøk i deres navn. De advarer folk mot å klikke på eposter som har en logo som ligner på matvarekjedens.

I eposten blir mottakerne forespeilet at de er blitt valgt ut til å «motta eksklusive belønninger» ved å besvare en 30-sekunders markedsundersøkelse.

– Dessverre er det noen som prøver å utnytte vårt gode navn og rykte og sender ut spammeldinger i vårt navn. Dersom du mottar denne mailen ber vi deg slette den, sier kommunikasjonssjef Lise Mette Kjellberg i Coop Norge.

– Vår IT-sikkerhetsavdeling har iverksatt tiltak for å identifisere hvem som står bak meldingene. Denne gangen ser det ut som at Coop er avsender av mailen, men dette er et svindelforsøk. Du ser det blant annet det faktisk ikke er den offisielle Coop-logoen, men en etterligning, legger hun til.

3 ting som kan tyde på at e-posten du får er spam

- Avsenders e-postadresse kommer ikke fra firmaet som de hevder er avsender. Ofte kommer e-posten fra merkelige mailadresser.

- E-posten  innholder rettskrivningsfeil. Ofte inneholder spammeldingen skrivefeil eller merkelige ord og formuleringer som kan tyde på at det er brukt Google Translate.

- Virker tilbudet for godt til å være sant – er det ofte det. De fleste spammeldinger vi ser går på gratis gavekort eller at man har vunnet en konkurranse man aldri har deltatt i.

Kilde: Coop

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.