Gå til sidens hovedinnhold

Thon returnerte minnepenn og CD

Artikkelen er over 7 år gammel

Olav Thon bryr seg ikke om La Brygga leve-aksjonen. Han mener aksjonistene oppfører seg som om de var folkevalgte i Drøbak.

Espen Olafsen, Cesilie Tanderø, Per Jacobsen og Ivar Andreas Høivik er de fire personene Olav Thon mener påberoper seg å representere befolkningen i Drøbak.

– Jeg overleverte en liten, vakkert dekorert barnekoffert, laget av kunstner Gry Hovind, med minnepenn og CD til Olav Thons smilende forværelsesdame, som begeistret utbrøt: «Å, så flott. Jeg skal sørge for at han får den.», sier Tanderø.

Se videoen som Olav Thon ikke ville se

Vedlagt lå et kort med hilsen fra aksjonistene, med et ønske om fortsatt dialog mellom Frogn kommune og Olav Thon.

– Ikke noe mer, ikke ett ord om at vi representerte befolkningen i Drøbak, fortsetter Tanderø til Amta.

Ønsket er at Olav Thon ikke bygger igjen Lehmannsbrygga med blokker.

Men nå har Olav Thon sendt minnepennen uåpnet rett til ordfører Thore Vestby. Brevet har Amta fått tilgang til. Her skriver Thon: «Fire personer som påberoper seg å representere befolkningen i Drøbak ser ut til å ta en ledelse som vanligvis ligger inn under de politisk valgte myndigheters område».

Han kunne knapt vært tydeligere i sin direkte refs til ordføreren og aksjonistene. Og aksjonistene reagerer;

– Jeg syns det er oppsiktsvekkende at en næringstopp som Olav Thon svarer slik han gjør, på en munter og vennligsinnet henvendelse, sier Cesilie Tanderø.

Uåpnet

«Henvendelser til Olav Thon Gruppens ansatte, brev og tilsendelse av gjenstander tilsier at noen personer åpenbart føler seg berettiget til å ta i bruk midler som ikke hører hjemme i et demokratisk samfunn», fortsetter Thon i brevet til ordfører Thore Vestby.

Thon gjør ordføreren oppmerksom på at minnepennen ikke er åpnet.

Svarte

Ordfører Vestby har besvart brevet fra Olav Thon:

«Som ordfører verdsetter jeg lokalt engasjement høyt. Tilsvarende verdsetter jeg politiske ytringer fra innbyggere om saker kommunestyret har under behandling. Friheten til å uttale seg er forankret i grunnloven og en viktig bærebjelke i vårt demokrati», skriver Vestby i sitt svar til Thon.

Vestby presiserer at de fire som står bak brygge-aksjonen ikke er folkevalgte, og at det ikke er samhandling mellom aksjonen og de folkevalgte.

Ordføreren mener at overlevering av minnepennen ikke er en sak for kommunen som sådan, og han minner Thon om at det er vedtatt en reguleringsplan som legger til rette for utbygging av Lehmannsbrygga.

Kan hentes

Ordføreren har gitt beskjed til dem som står bak brygge-aksjonen om at minnepennen kan hentes på servicetorget i kommunen.

Amta har ikke lyktes i å få et intervju med Olav Thon.

Hva mener du? Si din mening på Amtas Facebook-side

Klikk deg tilbake til forsiden av Amta

Kommentarer til denne saken