Advarer mot vanskelige kjøreforhold i Amtaland

Skal du ut på veiene i dag? Da bør du beregne god tid, melder Vegtrafikksentralen.

DEL

Det er fredagens snøvær på Østlandet som lager en del problemer i trafikken.

– Grunnet snøfallet siste døgn er det stedvis vanskelige kjøreforhold over store deler av Østlandet. Alle Statens vegvesen entreprenører har vært gjennom natten og fortsetter i dag med brøyting og salting/strøing, melder Vegtrafikksentralen.

Mange trafikkulykker

Så langt lørdag har det vært trafikkuhell på fylkesvei 155 i Enebakk, Mortensrudkrysset i Oslo i retning Moss og på E6 ved Rygge.

– Ulykken var i Nordgående løp nærmere Rygge. Ingen alvorlig personskade men flere tatt inn for sjekk av ambulanse. Tre biler hadde behov for berging, meldte politiet i natt.

Politiet i Oslo bekrefter til NTB at de har hatt mye å gjøre. Bare i Oslo politidistrikt har de rykket ut på sju-åtte trafikkhendelser etter midnatt.

– Vi har veldig mange trafikkrelaterte hendelser i natt. Det sklir biler overalt, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB like før klokken 3 natt til lørdag.

– Heldigvis har det ikke vært snakk om store personskader, men vi må rykke ut for å finne ut av alvorlighetsgraden, og i tillegg eventuelt hjelpe til med dirigering, sier han.

- Kjør varsomt

Jøkling er klar i sin oppfordring: La bilen stå om du ikke må ut å kjøre.

– Og om du må ut å kjøre, kjør varsomt. Man skal jo kjøre etter forholdene, og teknisk sett har de jo ikke gjort det de som har havnet utenfor veien, tilføyer operasjonslederen.

Han forteller at det er nullføre og veldig sleipt på veiene.

Det har også i løpet av uka vært en rekke trafikkutfordringer i Frogn.

Se video og les mer om disse her:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags