På Berger tar de trafikksikkerhet på alvor. Tirsdag var det duket for vårens gå-til-skolen-aksjon i regi av skolen, elevrådet og FAU.

Politiet var på plass og sto i busslomma ved Berger stadion hvor mange farlige situasjoner har oppstått når foreldre leverer i rushet.

Ifølge Leif Marcussen i FAU på Berger ser det ut til at det var nærmest 100 prosent deltakelse under tirsdagens gå-til-skolen-aksjon på Berger.

Ved siden av at elevene naturlig nok skulle ta seg fram av egen maskin til skolen tirsdag, var det også duket for åpning av skolens egen hjertesone. Konseptet er anbefalt av Trygg Trafikk.

Bildeserie

Trafikksikkerhetsmarkering på Berger skole

 

Hjertesonen er området rundt Berger skole. Her skal man gå og sykle mest mulig – og passe på at det er minst mulig farlig trafikk for både små og store. Samtidig får også føtter og hjerte litt trim. For de foreldrene som likevel velger å kjøre innenfor hjertesonen kan det vanke «hjertebøter».

I forkant av tirsdagens trafikksikkerhetsmarkering hadde elevene laget fine hjerter for å markere de viktigste stiene og veiene inn til skolen og som skal hjelpe elevene å huske på at man kommer inn i hjertesonen. De flinke elevene på Berger skole har også tegnet tegninger og malt slagord i forbindelse med etableringen av skolens hjertesone. (Se bildeserie)
 

Hjertesonen på Berger:

Barna har sammen med skolen laget en hjertesone med en avstand på 500 meter rundt skolen

Barna ber alle etter beste evne unngå å kjøre inn i hjertesonen deres

Barna bør aller helst gå eller sykle til skolen, hjertesonen gjør at alle får opp pulsen litt

Hjertesonen gjør Berger til en mer trafikksikker skole

Hjertesonen gjør Berger til en mer miljøvennlig skole

Barna kan slippes av ved Bergerbanen eller ved tannlegen og gå de siste 300 metrene innenfor hjertesonen

Og; enten du går eller triller gjør det forsiktig