Om to uker skulle Stanghelles opera «Some sunny night», med Rybak i hovedrollen, settes opp i Kina. Slik gikk det ikke.

Tirsdag ettermiddag meldte det kinesiske kulturdepartementet at forestillingen er uønsket i Kina, skriver Dagbladet.

– Vi har fått beskjed om at som straff for at fredsprisen gikk til til Liu Xiaobo, får vi ikke lov til å gjennomføre den planlagte kinaturnéen, sier Stanghelle til avisa.

Forestillingen «Some sunny night» handler om cystisk fibrose-rammete Ketil Moe og hans kinesiske venn Mark Wang. Det er Rybak som spiller Moe i forestillingen, mens Stanghelle selv bekler rollen som Wang.

Den planlagte miniturneen i Kina skulle gå til Beijing og Wuhan i begynnelsen av november.

Ved siden av de to hovedrolleinnehaverne, musikere og sangere fra China National Opera and Dance Theatre, skulle Natasja og Igor Rybak, samt Turid og Ingunn Stanghelle være med i forestillingen - sammen med Jens Olai Justvik og Sigrid Gabrielsen fra Den Norske Opera.

– Vi har fått beskjeden videreformidlet av Mark Wang. Han har vært i møter med kulturdepartementet i Kina døgnet rundt de siste dagene - sammen med den kinesiske nasjonaloperaen. Beskjeden er dessverre at det er helt uaktuelt med samarbeid med Norge og norske artister slik det er nå, sier Stanghelle videre.

– Dette er spesielt synd, siden budskapet er viktig å få fram i Kina. Det var noe Kinas nasjonalopera også var spesielt opptatt av, og selvfølgelig mye av årsaken til at de satset så mye på det. Turnéen skulle involvere 200 personer, de hadde virkelig slått på stortromma, forteller han til Dagbladet.