Nesoddens ordfører Nina Sandberg er inne på Stortinget.

- Jeg ser at det er et dårlig valg for Ap, men vi har gjort det helt greit i Oslo og Akershus. Jeg er veldig glad for å komme inn og å få med Tuva Moflag inn. Follo er godt representert, og vi skal jobbe i opposisjon for å få gjennom våre saker. Og lære av det som har skjedd i dette valget, sier hun tirsdag morgen.

Sandberg sitter som ordfører frem til oktober.

- Kommunestyret skal velge en ny ordfører i midten av oktober, frem til da skal jeg fungere som fullt, sier hun.

Hun legger ikke skjul på at det var en spennende valgkveld.

- Det var veldig spennende, og bølget frem og tilbake etter som Venstre lå over eller undr sperregrensen. Men tendensen er klar. De har fornyet tillit, men vi ser at de store partiene svekkes, sier hun.

Senterparti-byks

Klokken halv syv tirsdag morgen er 95 prosent av stemmene talt opp. Høyre har så langt fått 25,1 prosent av stemmene og 45 mandater, og gjør seg klar til fire nye år med borgerlig regjering. Frp har foreløpig 15,3 prosent, og 28 mandater. Det var lenge knyttet spenning til hvorvidt Venstre havnet over sperregrensen. Resultatet tirsdag morgen er 4,3 prosent og åtte mandater.

LES OGSÅ: Jubel på valgvaken i Frogn Høyre (+)

– Når vi har fått støtte til fire nye år, så er det fordi vi har levert resultater. Vi har levert på det vi lovet, men vi har også møtt vanskelige utfordringer og løst dem på veien, sa statsminister Erna Solberg på Høyres valgvake rett etter midnatt, ifølge VG.

Se resultatene her

Samtidig gjør Senterpartiet et stort byks, med 10,3 prosent av stemmene og atten stortingsmandater; en økning på 8. Også SV har hatt økt, med seks prosent fra 2013, og får 11 mandater. Rødt er inne med et mandat. Arbeiderpartiet har så langt 27,4 prosent av stemmene, og 49 mandater, en nedgang på seks fra forrige valg. Miljøpartiet De Grønne har et mandat, og Venstre åtte. Krf har 4,2 prosent av stemmene, og åtte mandater.

LES OGSÅ: Lite håp for AP-regjering etter første måling - men Nina er klar (+)

Også i Akershus er 95 prosent av stemmene talt opp. Nesodden-ordfører Nina Sandberg (Ap) har sikret seg en plass på Stortinget, og dermed går det mot et ordførerskifte på Nesodden. I Akershus har Høyre så langt sikret seg 31,1 prosent av stemmene, mens Arbeiderpartiet har 26,3 prosent. Tredje største parti er Frp med 15,1 prosent.

Dette er Akershus-benken 2017-2021