Valgresultatet betyr fortsettelse for Viken-planene

I juni ble det klart at Moss blir hovedsetet i regionen Viken. Ordfører Tage Pettersen og ny fylkesmann i region Viken Valgerd Svarstad Haugland. Med valgseier til borgerlig side fortsetter arbeidet med regionen.

I juni ble det klart at Moss blir hovedsetet i regionen Viken. Ordfører Tage Pettersen og ny fylkesmann i region Viken Valgerd Svarstad Haugland. Med valgseier til borgerlig side fortsetter arbeidet med regionen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Valgresultatet betyr at regionreformen og sammenslåingen av Østfold, Akershus og Buskerud til region Viken fortsetter.

DEL

Tirsdag skal fylkesrådmann Anne Skau møte sine kolleger i de andre fylkeskommunene for å diskutere situasjonen.

– Med dette valgresultatet har vi fått en viktig avklaring. Vi må nå sette oss sammen med Buskerud og Akershus, og jobbe videre med å realisere region Viken fra 2020, sier fylkesordfører Ole Haabeth i en pressemelding.

LES OGSÅ: Viken blir en realitet - om det ikke blir regjeringsskifte til høsten, da

Det var i juni 2017 at Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti sikret flertall for kommune- og regionreformen på Stortinget. Fra 2020 vil det være 354 kommuner og 11 fylker inkludert Oslo. En av disse blir region Viken bestående av Akershus, Buskerud og Østfold.

Fylkesordførerne i Østfold, Akershus og Buskerud var enige om å avvente valgresultatet før de startet eventuelle forhandlinger om innhold og arbeidsoppgaver i en ny region. Resultatet av Stortingsvalget 2017 åpner nå for å fortsette arbeidet, opplyses det i en pressemelding fra Østfold fylkeskommune.

LES OGSÅ: - Har gjort det helt greit i Oslo og Akershus

I august sendte fylkespolitikerne i Østfold innspill til oppgaver til det regjeringsoppnevnte ekspertutvalget som skal finne nye oppgaver til fylkeskommunen. Denne lista vil fortsatt danne utgangspunkt for videre arbeid, ifølge fylkeskommunen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags