Gå til sidens hovedinnhold

Vant for andre året på rad

Artikkelen er over 7 år gammel

I konkurranse mot 4300 barn vant gjengen fra Drøbak igjen,

I konkurransen FIRST LEGO League, som er kunnskapskonkurranse for barn og unge i alderen 10–16 år, deltok også i år GeekinAround fra Drøbak.

Barna gjorde rent bord da de for andre året på rad tok seieren i regionfinalen, og vant både stipend og tur til den skandinaviske finalen i København.

- Det er gøy å få vise fram robotene våre, og vise hva vi klarer å få til med dem, men det er mest gøy å vinne. Målet er å komme til Køben i år også, sa Axel Myrland før konkurransen var avgjort.

358 lag fordelt på 23 steder i Norge deltok i den regionale finalen i FIRST LEGO League (FLL).

En av utfordringene i år var å designe og bygge en robot, og temaet de norske ungdommene skulle bryne seg på i år, var morgendagens undervisning.

Nesodden gjorde det også skarpt da 12 lag fra Oslo og Akershus konkurrerte om hvem som var best i programmering, profilering og forskning i kunnskaps- og teknologiturneringen.

Ideen om globale arbeidsgrupper førte til at 5d ved Nesoddtangen skole fikk forskerprisen i helgens First Lego-League i Oslo lørdag. Klasse 6c fikk samarbeidsprisen i samme konkurranse.

Se flere bilder fra konkurransen

Laget fra Drøbak består av seks jenter og fem gutter mellom 11 og 13 år. Laget har 4 veiledere, og har holdt på med FLL siden 2011.

GeekinAround går dermed videre, sammen med 22 andre norske lag, til den skandinaviske finalen som vil bli avholdt 29. november i København.

- Det har vært en utrolig morsom dag, og alle her på laget er selvsagt veldig stolte over å ha vunnet. Nå gleder vi oss skikkelig til finalen i København, sier Lars Hansen, lagleder for GeekinAround.

Technofreaks fra Nesoddtangen vant den prestisjetunge prisen for best forskning. De stilte trolig med det yngste laget, men gikk likevel til topps da de beste forskerne skulle kåres. Elevene har spurt over 400 medelever om hvordan de synes man lærer best. Resultatene ble vist frem for dommerne i form av diagrammer og søyler. Størst oppslutning blant elevene var arbeid i grupper. Utfra dette lanserte 5d et konsept om en verdensomspennende nettside for gruppearbeid. Idéen er at elever fra forskjellige deler av verden skal kunne jobbe sammen, og dermed lære språk og andre fag på tvers av landegrenser.

6c, som kaller seg Brainiachs fra Nesoddtangen skole fikk samarbeidsprisen. I løpet av hele lørdagen observerte dommere hvordan de enkelte lagene samarbeidet, og den gjengen som gjorde det best var 6c. 5d samarbeidet også ypperlig og var blant de tre som ble nominert til prisen. I tillegg til samarbeidsprisen ble 6c nominert som en av de tre beste i kategorien for profilering og markedsføring.

Begge klassene har jobbet i 8 uker med å forske, programmere og bygge lego-roboter. Robotene har blitt programmert til å utføre en rekke oppgaver, som å hente en ball og kaste den i mål. De mest avanserte oppgavene ga mest poeng. Etter flere innledende runder kom både 5d og 6c til finalerundene og endte til slutt på henholdsvis femte og sjette plass i robotkonkurransen.

Laget fra Drøbak består av:

Axel Rognes, 11 år
Andreas Theis-Olsen, 12 år
Axel Myrland, 12 år
Callum Gran, 12 år
Christian Rødfjell, 13 år
Eira Klynderud Thaulow, 11 år
Kaja Røstgård, 11 år
Rebekka Smedsrud, 11 år
Sara Romundstad, 11 år
Synne Oppheim Høihilder, 11 år
Therese Romundstad, 11 år

FAKTA om FIRST LEGO League:

? Kunnskapskonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år, arrangert siden 2000.

? Samarbeid mellom organisasjonen FIRST, LEGO Company og Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter.

? Konkurransen organiseres i Skandinavia av FIRST Scandinavia.

? I 2014 deltar 865 lag i de skandinaviske finalene. Aldri tidligere har så mange lag deltatt i turneringen. På verdensbasis deltok over 200.000 barn fra 80 land i 2013.

? Hensikten med arrangementet er å øke interessen for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.