Hafslund med ekstra storm-beredskap

Hafslund Nett har økt beredskapen på sin døgnbemannede driftssentral og økt styrken på utemannskaper

Hafslund Nett har økt beredskapen på sin døgnbemannede driftssentral og økt styrken på utemannskaper Foto:

Av

Meteorologisk institutt har nå økt overvåkningen over Østfold og Follo og sender ut OBS-varsel.

DEL

– Vi har økt beredskapen på vår døgnbemannede driftssentral og økt styrken på utemannskaper. Vi har også gjort avtaler med beredskapsentreprenører om at de kan mobilisere store styrker hvis det skulle bli behov for det, sier Morten Schau, kommunikasjonssjef i Hafslund Nett i en pressemelding.

Stormsenteret i Nordsjøen ventes å gi kraftig vind torsdag og fredag. Torsdag kveld øke til sørvestlig sterk kuling til liten storm i utsatte områder i Østfold, trolig vindkast opp mot 25m/s torsdag kveld. Fredag dreier vinden vest-nordvestlig og avtar.

Fra torsdag kveld

Yr.no melder om sterk vind på Nesodden og i Drøbak fra klokken 1800 torsdag. I følge YR vil vinden avta først på fredag. Vinden vil komme som liten kuling med vindkast på 20-22 m/s. Til sjøs forekommer bølger på opptil 5,6 m ved liten kuling.

På sine nettsider skriver YR:
Sterke vindkast kan føre til lokale strømbrudd, og trær som har blåst over ende kan ligge i veibanen. Løse gjenstander som trampoliner og hagemøbler kan blåse avgårde. Vær forsiktig når man ferdes utendørs Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap.

Unngå linjer som har blåst ned

– Vi vil advare på det sterkeste å bevege seg i nærheten av linjer som har blåst ned og ligger på bakken. Det kan være strømførende ledninger, og berøring kan medføre livsfare, sier Schau.

Fredag er det allerede planlagt helikopterbefaring for å sjekke tilstanden på nettet og avdekke eventuelle skader som følge av vindkastene som er ventet.

Se strømbrudd på app og strømbruddkart

– Folk kan se hvor det er strømbrudd i Hafslund Netts høyspentnett på Hafslund Netts app, eller på strømbruddkartet her på hafslundnett.no. Vi sender også ut SMS-melding til de kundene som er strømløse på grunn av feil i høyspentnettet. Feil i lavspentnettet, det vil si det siste strekket fra en transformator og inn til husveggen hos kundene, vil ikke bli fanget opp av disse varslingssystemene, fortsetter Schau.

– Ved større feil, som rammer mange av våre kunder, har vi dessverre ikke kapasitet til å besvare alle innkommende telefonsamtaler. Vi vil imidlertid legge ut talemeldinger med informasjon på vår feilmeldingstelefon 22 44 10 40, opplyser Morten Schau.

Det er tre grader av kuling:

  • Liten kuling er vind med fart fra 10,8 m/s til 13,8 m/s (22–27 knop), og nivå 6 på Beauforts skala.
  • Stiv kuling er vind med fart fra 13,9 m/s til 17,1 m/s (28–33 knop), og nivå 7 på Beauforts skala.
  • Sterk kuling er vind med fart fra 17,2 m/s til 20,7 m/s (34–40 knop), og nivå 8 på Beauforts skala.
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags