Mer sluddvær i vente

KOMMER MER: Det blir mer snø, sludd og regn i helga.

KOMMER MER: Det blir mer snø, sludd og regn i helga. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Ifølge statsmeteorolog Kristen Gislefoss ved Meteorologisk institutt ser det stort sett ut til å bli oppholdsvær i distriktet til frempå ettermiddagen fredag.

– Det kan bli nokså skyet vær. Fra siste del av ettermiddagen, kanskje rundt klokken fire, begynner det å komme nedbør. Det blir sannsynligvis snøsludd, men vi kan ikke utelukke at det blir regn. Mest sannsynlig blir det en blanding av sludd og snø og temperaturer rundt null eller kanskje litt i overkant.

Rundt null

Nedbøren ser ifølge Gislefoss ut til å fortsette gjennom natt til lørdag og lørdag.

– Det avtar gradvis natt til søndag, men jeg utelukker ikke at det blir opphold av og til.

Nedbøren vil trolig grense mot regn, men det blir sannsynligvis sludd eller snø, og ifølge Gislefoss kan det bli ganske tung snø. Temperaturene vil ligge på rundt null til en eller to plussgrader.

– Det blir ikke så mye mildere enn det.

Han antyder at det vil kunne komme rundt 8-15, eller kanskje opp mot 20 mm nedbør.

– Fra søndag og utover blir det stort sett oppholdsvær. Det blir forholdsvis mildt mandag, kanskje oppi 3-4 grader, og deretter blir det kaldere igjen.

Meteorologen ser imidlertid ikke antydning til noen sprengkulde med det første.

Farevarsel

Meteorologisk institutt gikk tidligere denne uken ut med farevarsel på gult nivå om vanskelige kjøreforhold på grunn av snø og temperaturer rundt null grader torsdag kveld, fredag og lørdag. Snøfallet torsdag kveld førte til at flere vogntog fikk trøbbel.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags