Varmt og godt eller grått og vått?

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter en til dels usedvanlig varm helg, blir været den kommende uken litt mer skiftende.

DEL

Mens enkelte innlandsområder har hatt det rekordvarmt denne helga, har sjøen bidratt til en litt mer moderat temperatur langs fjorden.

– Det er fortsatt ganske lav temperatur i sjøen, og den bidrar til å holde temperaturene litt nede. Men i nærmeste omegn er det mange steder med temperatur over 25 grader, sier statsmeteorolog Per Egil Hage.

Selv om det er ventet skiftende vær og lavere temperaturer i uken som kommer, er ikke godværet helt over for denne gang.

– Søndag er det ventet en del skyer og noen regnbyger som kanskje kan ledsages av torden. I morgen ser det ut til at det letter opp en del, selv om det kan bli noe tåke. I starten av uken blir det ganske fine temperaturer, sannsynligvis godt over 20-streken, sier han.

Nedbør

Utover i uken er det ventet mer nøkterne temperaturer på rundt 15 grader.

– Det ser ut til at det blir vekslende værtype nå fremover. Det ikke noen stabil høytrykksoppbygging i Sør-Norge, men det blir ikke dermed helgrått hele tiden. Det vil nok variere litt mellom gråvær, regn og sol, sier Hage. Tirsdag og/eller onsdag kan det komme en god del nedbør, men utover det regner han ikke med at det blir en spesielt våt uke.

– På denne årstiden kan det fort bli noen kortere perioder med mye nedbør. Den dagen som kanskje peker seg ut nå er onsdag 31. mai, sier han.

Nøyaktig når det kommer og hvor store mengder som er ventet er usikkert.

– Mengdene alternerer litt med når regnet kommer, sier han.

Kuling

Det kan også bli en del vind utover i uken.

– Det blir lavtrykksaktivitet og skiftende vindforhold, og det er sannsynlig at det blir perioder med kuling. Vi får kanskje en liten smak allerede i ettermiddag. Videre fremover blir det periodevis en del vind på kysten, og ikke like godt båtvær og badevær hele tiden. Men som sagt, kan det bli godværsvinduer innimellom lavtrykkene. Det blir det gjerne, for lavtrykkene står ikke i kø.

De dagene som ser mest lovende ut for distriktet er onsdag og torsdag.

– Da kan det bli en god del sol og trolig oppholdsvær, sier Hage.

Pinsehelgen ser ikke ut til å bli like strålende som Kristi Himmelfarts-helgen. I stedet fortsetter den skiftende værtypen, med noe sol og en del skyer.

– Det er relativt høy sannsynlighet for nedbør også i den perioden, ser det ut til. Temperaturene blir trolig som normalt eller litt under normalt. Maksimumstemperaturen kan nok komme opp i femten-seksten grader lørdag, søndag og mandag. Det blir ikke sol fra skyfri himmel, selv om det heller ikke blir nedbør hele tiden, sier Hage.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags