Varsler væromslag og vanskelige kjøreforhold

GLATT: Slik så det ut under årets første snøfall for noen uker siden.

GLATT: Slik så det ut under årets første snøfall for noen uker siden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Etter en periode med minusgrader, melder meteorlogene at det igjen går mot en mildere periode i distriktet.

Ifølge meteorologikonsulent Jan Inge Johansen ved Meteorologisk institutt ser været bra ut frem til onsdag.

– Så får vi nok et væromslag fra torsdag. Høytrykket blir beseiret av et lavtrykk, og vi får inn nedbør. Det kommer først som snø men går over til regn torsdag, sier han.

Underkjølt regn

Meteorologisk institutt gikk ut og advarte om lokalt vanskelige kjøreforhold både i fjellet i Sør-Norge og østafjells fra onsdag kveld. I fjellet blir det kraftig vind og snø, mens snøfall, regn og temperaturer på rundt null grader er ventet å skape problemer østafjells.

Selv om det ikke er ventet at det rekker å komme noe stort snøfall før det blir mildere, kan snøen i seg selv skape utfordrende forhold på veiene. I tillegg kan nedbøren i verste fall fryse på bakken når den går over til regn, forteller Johansen.

– Men det blir en relativt kort periode før det går over til vanlig regn. Deretter ser det ut som det blir mildvær og regn ut uka. Det kan fort komme borti 20-30 millimeter nedbør fra torsdag og ut uka, sier han og antyder at temperaturen i distriktet i hvert fall vil kunne komme opp i en 5-6 plussgrader.

LES OGSÅ: Bilist ba politiet om lov til å kjøre på sommerdekk

– Vi har prognoser som går utover i neste uke, men det er ikke noe som tyder på at vi skal få tilbake forholdene som er nå. Det vil nok holde seg stort sett på pluss-siden i hvret fall i neste uke.

Ifølge Meteorologisk institutt vil vinden øke til liten storm langs kysten av Vestlandet sør for Stadt onsdag kveld, og ute i Nordsjøen er det ventet full storm. Selv om vinden ikke blir like kraftig i Oslofjorden, vil den merkes også her.

– Det vil nok kunne blåse opp til kuling.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.