Vi har en våt og mild helg i vente

KORT RUNDE: Da Jan Erling Johansen øynet muligheten for å teste skiene på toppen av snødeponiet denne uka, var ikke forholdene som ønsket. - Var dårligere forhold enn forventet, erkjente skientusiasten. Bedre blir det nok ikke med helgeværet vi har i vente.

KORT RUNDE: Da Jan Erling Johansen øynet muligheten for å teste skiene på toppen av snødeponiet denne uka, var ikke forholdene som ønsket. - Var dårligere forhold enn forventet, erkjente skientusiasten. Bedre blir det nok ikke med helgeværet vi har i vente. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mange klør etter å komme seg ut i stadig lengre skispor, men løypene blir nok ikke forlenget med veldig mange kilometer i helgen.

DEL

FOLLO: - Vi forventer nedbør. Det er ikke umulig at det kommer en og annen byge. Nord i distriktet og opp i Akershus kan det komme som sludd, mens det sørover mot Østfold vil det komme som regn, sier Martin Granerød ved Meteorologisk instiutt til ØB.

Snøgrensen vil ligge på 300 til 400 meter.

På lørdag kommer altså nedbøren av og til, og temperaturen vil ligge på rundt tre-fire grader.

På søndag stiger temperaturen noe, og det kan hende vi ser solen innimellom i løpet av helgen. Det meldes om sørlig bris.

Kan bli glatt

Søndag kveld er det meldt lokal tåke.

- Der det holder seg klart og temperaturen synker, kan det bli glatt, advarer meteorologen.

Videre inn i neste uke dreier vinden til øst-nordøstlig retning. Det skal igjen komme nedbør og temperaturen holder seg under null.

- Nord i Follo kan det komme som sludd og snø, men det lengst sør og langs kysten vil regne, sier Granerød.

Åpner sporene

Terje Martinsen, løypebas på Greverud, kan ikke love åpning før helgen, men garanterer at løypen rundt driving rangen vil bli åpnet til helgen.

– Når det er minus tre eller kaldere kjører vi full produksjon med alle fem snøkanonene. I tillegg har vi snøfabrikken som produserer snø når det er mildvær, så nå får vi en tykk såle som blir liggende gjennom vinteren, sa han tidligere denne uken.

Den mest effektive snøproduksjon er ved minus ti grader eller kaldere, da går det med cirka 150 m³ med vann i døgnet til snøproduksjonen.

Skiforeningen skriver på sin nettside at selv om snøen forsvant, har de nå en fin løypesåle.

- Det er meldt temperaturer rundt null grader i helgen, og såvidt noen minusgrader på nettene. Det betyr forhåpentlig at vi får beholde den isete sålen framover. I begynnelsen av neste uke er det ventet mer snø, så det er bare å håpe, skriver de.

Her kan du sjekke føremeldingen for Marka

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags