Vil du ha hjelp til å slutte?

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I morgen, 31. mai, markeres verdens tobakksfrie dag. I Frogn kan ungdom henvende seg til helsestasjon for ungdom for å få hjelp til å slutte.

DEL

- Vi har ikke en frisklivsentral i Frogn, men ungdom som ønsker å slutte med tobakk kan kontakte Helsestasjon for ungdom som kan være behjelpelig. Ellers vil vi markere dagen noe forsinket i uke 23 på videregående skole, på grunn av eksamen, sier ledende helsesøster i Frogn, Allis Preus, til Amta.

Hun deler også fem kjappe sluttetips:

1. Tenk gjennom hvorfor du har lyst til å bli helt røykfri. Skriv det gjerne ned.

2. Bestem deg for å slutte helt og sett en sluttdato. Det kan være i dag eller om to uker eller på verdens tobakksfrie dag 31. mai.

3. Følg regelen: Ikke ett eneste trekk! Hvis du tillater deg å røyke litt blir det mye vanskeligere å slutte. Gjør det enkelt for deg selv, kutt røyken helt.

4. Legg en plan for hvordan du skal oppføre deg i risikosituasjoner eller når du får røyksug. En god metode er å gjøre enkle øvelser som går ut på å se for seg forskjellige situasjoner. Gå gjennom de forskjellige situasjonene trinn for trinn, og se for deg hvordan du kan holde deg røykfri.

5. Søk støtte! Det finnes mange gode gratis hjelpemidler hvis du trenger støtte. Ring Røyketelefonen 800 400 85, last ned appen «Slutta» eller meld deg på røyksluttprogrammet på slutta.no. Kontakt fastlegen eller den lokale frisklivssentralen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags