Vil overbevise skeptiske politikere

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Ketil Johansen har sendt ut en undersøkelse med spørsmål om hans forslag til å bygge hotell, svømmeanlegg og leiligheter på Tangen brygge skal gjennomføres. Hensikten er å overbevise kommunestyret om at de bør si ja til prosjektet til 300 millioner kroner.

DEL

Johansen har sendt undersøkelsen ut til samtlige husstander på Nesodden. Det er satt opp postkasser ved alle dagligvarebutikkene, hvor folk kan legge ferdig utfylte skjemaer. Undersøkelsen er også å finne på Johansens nettside www.nesoddtangenbrygge.no. I innledningen til undersøkelsen gjør han det klart at "din tilbakemelding vil kunne forandre Nesoddtangen brygge". Når resultatet er klart, vil han legge det fram for ordføreren og be ham presentere det for kommunestyret.

Konferansehotell

Johansens prosjektplan inneholder et konferansehotell med hundre rom. I tilknytning vil han bygge et badeanlegg. Det blir underjordisk parkering. I bakkant av parkeringsplassen vil han bygge leilighetsbygg med fire tusen kvadratmeter boligger.

Johansen har selv laget spørsmålene til undersøkelsen. Han har også skrevet en innledning, hvor han framstiller sine planer og argumenterer for sitt eget prosjekt. Han mener resultatet av undersøkelsen kan anses som objektivt.

Objektivt?

– Dette er et prosjekt til 300 millioner kroner. Hvorfor bruker du ikke noen tusen på å få et byrå til å lage en profesjonell undersøkelse?

– Jeg tror det vil bli et like objektivt resultat som ved andre spørreundersøkelser. Det er en veldig godt gjennomarbeidet undersøkelse. Jeg har ikke sett noen hensikt i å bestille noen undersøkelse når jeg kan lage den selv, sier Johansen.

Han forteller at han så langt bare har fått positive tilbakemeldinger på undersøkelsen sin.

– Bukken og havresekken

Varaordfører Erik Adland (H) mener Tangen brygge-prosessen er inne i et helt galt spor. Han er skeptisk til Johansens undersøkelse og vil ikke ha noen tiltro til resultatet av den.

– Johansen har laget en undersøkelse for å få fram sitt eget prosjekt. Det blir bukken og havresekken. En slik undersøkelse har ingen betydning, sier Adland.

– Vi kan ikke fortsette på denne måten, hvor vi får stadig nye prosjekter inn i kommunestyret. Nå må vi få denne prosessen inn i et riktig spor, sier Adland.

– Utidig

Lill Holen i Nedre Utsiktsvei på Nesodden fikk Johansens undersøkelse i postkassen i forrige uke. Hun tok kontakt med Amta for å si sin mening om saken.

– Jeg synes det er utidig av ham å sende ut et spørreskjema på denne måten. Hvor troverdig er en slik undersøkelse. Hvem gidder å svare på dette? Hvor etterrettelig blir disse resultatene, spør Holen, som selv er svært skeptisk.

– Nå tror jeg folk er temmelig lei av bryggesaken: Jeg mener den bør legges i bero i tjue år, sier Holen.

Etterspør annen prosess

Tidligere ordfører Erik Moe (Ap) mener kommunen selv burde stått bak undersøkelsen, hvis den skal ha noen verdi politisk.

– Normalt er det fagfolk som lager slike undersøkelser og tolker dem. Det bør det være i dette tilfellet også, sier Moe.

Han har lenge etterspurt en annen prosess for utvikling av Tangen brygge. Moe mener at kommunestyret må legge rammen for utvikling av brygga og invitere til prosjektkonkurranse der flere aktører kan delta. Høyre legger nå fram en interpellasjon hvor de ber om at ordføreren følger opp sitt mandat og leder saken inn i et nytt spor.

Behandles torsdag

Høyre ber ordføreren legge fram forslag til videre framdrift i utvikling av Tangen brygge. Interpellasjonen i kommunestyret torsdag 1. desember.

Ordfører Christian Hintze Holm (SV) sier til Amta at han ønsker Høyres interpellasjon velkommen. Han vil imidlertid vente med å si hva han mener om saken til torsdagens møte. Ordføreren har tidligere sagt at han mener tiden ikke er moden for utvikling av Tangen brygge og at prosessen må legges i bero noen år.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags