Prosjektet som ble kjent for leserne i fjor høst var i et samarbeid mellom Institutt for Naturforvalting ved NMBU og Drøbak akvarium. Hvordan det står til med hummer i "huset" akkurat nå er ikke Amta kjent med, men der kan vi kanskje få tips fra noen av leserne.

Et kvarters observasjon via nedenstående lenke til "lobster-cam" mener Amtas journalist at dedt helt klart er en hummer i det nye hummerhuset.

Dessuten ser man mange merkelige og kjappe skapninger samt småfisk som forviller seg inn foran inngangen til hummerhuset. Men er det en hummer der? Se selv på bilde nr. 2 til denne saken (ute til høyre). Vi har markert mmed en sirkel der vi mener at det er en hummer. Området innenfor sirkelen er også behandlet for å øke kontrasten i håp om å få fram omrisset av en hummer.

Hvis noen av leserne ser hummeren tydelig, helst utenfor huset, så legg inn en kommentar så andre fåt vite det.

HER KAN DU FØLGE HUMMER I OSLOFJORDEN

Hummerkameraet er plassert 100 meter utenfor Drøbak akvarium, på 15 meters dyp. Videosignaler sendes til akvariet og blir vist på storskjerm. En server publiserer de levende bildene på nett.

Løsningen er enestående. På nettet finnes svært mange web-kameraer som nesten uten unntak har det til felles at det er luft omkring dem. Live-sending fra 15 meters dyp er rett og slett unikt, så benytt sjansen. Klikk i kameralenken ovenfor. Da kan du se hvor mye hummerhuset (se bildet over) har forandret seg på et år.

Her kan du lese hva Ås avis skrev om saken da hummerkameraet ble gjort tilgjengelig for folk flest.