FROGN: I ventetiden til Taraldtunet står klart på Follo museum, så trioen muligheten til å arrangere «Tegning, musikk og denslag». Trioen består av Truls Erik Johnsen, avdelingsdirektør ved Follo museum, Ørnulf Vøllestad, tegner, og fløytist og professor Steinar Ofsdal.

– Dette er et pilotprosjekt finansiert av museet og en gratis test for alle barnehager i Frogn. Det vil være totalt 15 samlinger som holder på fram til starten av juni. Alle barnehager i Frogn er påmeldt og noen har også trippelbooket seg. Det er tydelig at det har vært et savn etter noe annet å finne på for barna, forteller Ørnulf Vøllestad.

– Hva er programmet og hvor mange barn er med per gang?

– Vi har grupper på opptil 25 barn og deler de i to grupper. Den ene gruppen tegner sammen med meg og den andre gruppen har sang og musikk med Steinar. I midten har vi matpause hvor de får spist matpakken sin, sier Vøllestad.

– Hvor lenge holder dere på?

– Til sammen nærmer vi oss nok to og en halv time. Det varierer veldig om de klarer å holde seg i ro en hel time ett sted, så her må vi bare se an hver gruppe som kommer, sier Ofsdal.

– Fantasien avgjør

Da Amta nylig besøkte Follo museum, kom en gruppe førskolebarn fra Ullerud barnehage og en gruppe fra Tertitten barnehage. Barnehagene ble fordelt i hver sin gruppe. Hos Vøllestad fikk de sitte fire og fire barn sammen på tre store bord med solide tegneunderlag og store ark og godt utvalg av fargeblyanter.

Han forteller at barna får tegne akkurat det de ønsker og fantasien avgjør.

– Det er viktig å stimulere skaperkunsten og ideer, for den kommer inn tidlig.

Det var interessant å se bredden av kreasjoner hos barna fra fargerike regnbuer, familieportrett, kubiske kunster og dinosaurer.

Musikk og historier

Steinar Ofsdal hadde med seg et brett utvalg av fløyter, trommer og feler. Sammen med hvert instrument kom det en historie og barna får både lære om ulike land, fuglelåter og kjente folkeviser.

–Takhøyden er lav i dette gamle huset og er veldig godt egnet til barn, sier Ofsdal med et smil mens han passer på å ikke selv komme borti bjelkene i taket.

Ofsdal imponerte med sine ferdigheter og førskolebarna storkoste seg, sang med kjente sanger og svarte ivrig på spørsmål.

– Intensjonen er at vi på sikt kan få til et samarbeid med øvrige barnehager i Follo, forteller Truls Erik Johnsen, avdelingsdirektør ved Follo museum.