FROGN: Drøbak Kajakklubb har i år etablert et tilbud for dem som ønsker å padle såkalte sursfki kajakker. Dette er en kajakktype som er lett i bruk uansett erfaringsnivå, og er moro å bruke, skal vi tro klubben.

– Vi har i år etablert et tilbud for dem som ønsker å lære å padle disse kajakkene. Vi er heldige i klubben for vi har noen ordentlige entusiaster på surfski som har padlet surfski i flere år, gått trener 1-kurs og som nå holder i kurs og treninger. Til nå i år har vi hatt mellom 30 og 40 stykker på nybegynnerkurs, og det er treninger hver uke med godt oppmøte. Kajakkpadling er en superfin aktivitet å holde på med. Surfski er et nytt tilbud i Drøbak kajakklubb hvor vi ønsker å skape et miljø for lek og moro i bølger, forteller Tanja Auren nestleder i Drøbak kajakklubb.

– Det er lett for nybegynnere å komme i gang med og samtidig er det utfordrende å bli skikkelig god til å surfe i bølger. Så dette er også noe for viderekomne padlere. I større bølger kan man få riktig god fart i disse båtene. Surfski er også rask på flatt vann, men det er i bølger man har det mest gøy og at båtens egenskaper kommer til sin rett, sier Auren.

Bildeserie

BILDESERIE: Se hvem som deltok på det nye fritidstilbudet

Klubben består av rundt 500 medlemmer og de opplever at det er stor etterspørsel etter kurs og turer for mange nye medlemmer.

– Surfski er en genial kombinasjon av trening og bølgesurf som er lett å komme i gang med. Dette er veldig populært i varmere land som Australia og Sør-Afrika, men det blir mer og mer populært i Norge, sier Auren og legger til:

– Klubben ønsker gjerne nye padlere velkommen, gjerne ungdom og det er ingen krav om tidligere padleerfaring. Dette passer for alle aldre, og kan også være en fin aktivitet når man ønsker å trene i en gruppe samtidig som man skal holde avstand til hverandre. Det kan også være en fin supplerende sommeraktivitet for dem som er aktive med vintersport.

Deltar i NM

Sporten er voksende, og fra Drøbak Kajakklubb skal det være med to medlemmer som skal delta i NM om kort tid.

Jan Reyer Elders er en av disse.

– NM går av stabelen 26. september. Vi er to stykker som er med. Vi startet opp i fjor og ser etter yngre deltakere, sier han og fortsetter:

– Dette er en veldig bra treningsform for dem som trener langrenn. Jeg har konkurrert en rekke ganger mot langrennsutøver som bruker det som sommertrening.